Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Edirne Valisi Şahin:

"Bu yıl müthiş bir ağaç seferberliği başlıyor. Türkiye'de bu konuda 125 bin kişi 6 ay süreyle görevlendirilecek"

Edirne Valisi Şahin:

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bu yıl ağaç seferberliği başlayacağını ve Türkiye'de ağaç dikimi için 6 ay süreyle 125 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Edirne'ye, 1200 - 1300 kişilik kadro verileceğini belirtti.

İstihdam edilecek kişilerin ağaç dikimi için görevlendirileceğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bu arkadaşlar 6 ay süreyle çalışacak. Bunun iki ayı ağaç dikme, 4 ayı da ağaca bakma süresi olacak. İnşallah o proje geldiğinde, bunu ilçelere dağıtacağız belli bir oranda. Tabii ki ağaç dikilecek alanları tespit edeceğiz. Belediyelerle bu bölgeleri belirleyeceğiz. Ona göre bir planlama yapacağız. Hiçbir ayrım yapmadan tüm Edirne’yi ağaçlandıralım."

Şahin, Türkiye genelinde ağaçlandırma çalışması yürütüleceğini vurguladı. Çalışma için Türkiye genelinde mevsimlik işçi istihdam edileceğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Bu yıl müthiş bir ağaç seferberliği başlıyor. Türkiye’de, bu konuda 125 bin kişi 6 ay süreyle görevlendirilecek. Ben biraz meyveli ağaçların dikilmesini istiyorum, ıhlamur, ceviz veya badem gibi ağaçların olmasından yanayım. Yemişi olursa bakımı da daha iyi olur diye düşünüyorum. İnşallah Edirnemizi baştan aşağıya ağaçlandıracağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber