Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 18:18 Yorum: 0

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Akgün:

"Çiftçiler, Edirne’de meydana gelen taşkınlardan büyük zarar gördü"

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Akgün:

EDİRNE (AA) - Edirne Ziraat Odası Başkanı Erdal Akgün, üreticilerin Edirne'de meydana gelen nehir taşkınlarından büyük zarar gördüğünü söyledi.

Akgün, yaptığı açıklamada, bu yıl yaşanan taşkınların ekili alanlarda hasara yol açtığını belirtti.

Meriç, Arda ve Tunca nehirlerinin yataklarının oluşturduğu arazilerin, büyük bir doğal afetle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Akgün, şöyle konuştu:

"Buraların haricinde normal arazilerde de bayağı bir zarar var. Taşkından dolayı tarlaların orta yerlerinde derecikler oluştu. Bir de ekili alanlarda aşırı derecede yağışlardan dolayı buğdayın ve arpa ekili yerlerin zarara uğradığını görüyoruz. Aşırı yağışlardan dolayı buğdayın kökünün çürüdüğü görülüyor."

Akgün, ziraat odası olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını dile getirdi. Sular tarlalardan çekildiğinde gerekli çalışmayı yapacaklarını aktaran Akgün, şunları kaydetti:

"İlerisi için burada DSİ yetkililerine çok görev düşüyor. İnşallah önlemler alınır bu şekilde zararlarla karşılaşmayız.. Bir de kum yığılması sorunu var. Çok az sular çekilmeye başladığında bunları görmeye başlamıştık. Yoğun şekilde kum yığının haricinde çukurlar var. Yani resmen ovalar çöle dönmüş vaziyettedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber