Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Eylül 2014 - 18:08 Yorum: 0

Edirne'de bir uzman doktorun görevden alınması

Edirne Valiliği: "Müfettiş raporu doğrultusunda kişinin durumu değerlendirilecektir"

Edirne'de bir uzman doktorun görevden alınması

EDİRNE (AA) - Görevden alınan Edirne Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dilek Tucer'in durumunun, müfettiş raporu doğrultusunda değerlendirileceği bildirildi.

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tucer'in görevden alınmasıyla ilgili basın yayın organlarında, kamuoyunu yanıltıcı haberler görüldüğü ve kamuoyunu aydınlatma amacıyla konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Yasa gereğince devlet memurlarının, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremeyeceği, bu konuda gerekli bilginin ancak bakanın yetkili kılacağı görevli, illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebileceği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede Edirne Devlet Hastanesinde görevli Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer'in, kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında basına bilgi ve demeç verdiği, yetki alanı dışındaki idari ve siyasi makamların görev alanına müdahale ederek toplumu yanlış yönlendirdiği ve bu konularda hiçbir bilimsel veri olmadan açıklamalarda bulunarak bir hekim sıfatına uygun düşmeyen tavır ve davranışlar sergilemesi  sebebiyle görevden alınmış ve hakkında açılan soruşturma sürmektedir. Müfettiş raporu doğrultusunda kişinin durumu değerlendirilecektir."

Açıklamada, Valiliğin hiçbir kişi veya kuruma ön yargılı ve taraflı olarak davranmadığı, hukuk devletinin gereği kapsamında yasal yetkisini kullanarak hareket ettiği vurgulandı.

Hastaların mağdur edilmemesi amacıyla Kırklareli Devlet Hastanesinden geçici görevle doktor görevlendirilerek hasta kabulüne devam edildiği aktarılan açıklamada, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de aynı branşta üç akademisyen hekimin görev yaptığı ve hastaların mağdur edilmediği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber