Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 15:18 Yorum: 0

Edirne’de Eczacılık Günü Kutlamaları

39'uncu Bölge Edirne Eczacılar Odası, 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü'nün 177'nci yılı nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Edirne’de Eczacılık Günü Kutlamaları

39'uncu Bölge Edirne Eczacılar Odası, 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü'nün 177'nci yılı nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Kahvaltıda bir araya gelen eczacılar, sektördeki sorunlarını da dile getirdi.

39'uncu Bölge Edirne Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Cenk Kes yaptığı basın açıklamasında, 14 Mayıs 1839 yılından bugüne kadar mesleklerinin son derece değiştiğini belirterek, "En son 31 Mart 2016 tarihinde SGK ile TEB arasında imzalanan ilaç alım protokolü kamuoyuna yansıtılanın aksine eczacıların ekonomik beklentilerini ve son 10 yıldaki kayıplarını karşılamaktan çok uzaktır. Aynı zamanda 4 yıl olarak bağıtlanan bu protokol dünya da ve ülkemizde yaşanan siyasal ve ekonomik gelişmelere bakıldığında TEB'in bu durumlar karşısında hamle yapabilme yetisini ortadan kaldırmıştır. Maalesef önümüzdeki 4 yılda çok daha zorlu ekonomik şartlar eczaları beklemektedir. Ülkemizde sağlık alanında hizmetler dolayısıyla hasta memnuniyeti artarken maalesef biz eczacılar bu kurgunun en önemli aktörlerinden biri olmamıza rağmen yeterli desteği alamamaktayız. Bizler bu dönemde Sağlık Bakanlığı'nın da devreye girerek eczacıyı rahatlatacak projeleri hayata geçirmesini bekliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber