Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

Edirne'de, sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi

EDİRNE (AA) - Edirne'de sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı.Sağlık-Sen Edirne Şubesi üyeleri, Edirne Devlet Hastanesi önünde bir araya geldi.Şube başkanı Erhan Turhan, gruptakiler...

Edirne'de, sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi

EDİRNE (AA) - Edirne'de sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı.

Sağlık-Sen Edirne Şubesi üyeleri, Edirne Devlet Hastanesi önünde bir araya geldi.

Şube başkanı Erhan Turhan, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanlarına müjde" denilerek yapılan açıklamaların Sağlık Bakanlığının sınıfta kaldığını gösterdiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen sözlerin Sağlık Bakanlığı tarafından yerde bırakıldığını üzülerek gördüklerini öne süren Turhan, şunları kaydetti:

"Biz sağlık çalışanları için müjde, bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır. Biz sağlık çalışanları için müjde, hekim ya da hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır."

Türk Sağlık-Sen Edirne Şubesi üyeleri de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylem yaptı.

Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat, sendika olarak talepleri ve emeklerinin karşılığı için Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne'de de iş bıraktıklarını ifade etti.

Sağlık çalışanlarının sorun ve sıkıntılarının giderek arttığı bir dönemi yaşadıklarını öne süren Kanpolat, şöyle konuştu:

"Bu dönemde özellikle çalışan memnuniyeti göz ardı edilmekte, çalışan talepleri sürekli olarak görmezden gelinmekte ve ne yazık ki kağıt üzerinde yapılan anketler, istatistikler gerçeği yansıtmamaktadır. Edirne halkının bağrına basarak milletvekili seçtiği sayın Sağlık Bakanımızın, tüm sağlık çalışanlarının haklı taleplerini bir an önce çözüme kavuşturmasını, Edirne'deki tüm sağlık çalışanları olarak bekliyoruz."

 

- Uzunköprü'de açıklamada

 

Uzunköprü ilçesinde de sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaparak Uzunköprü Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Türk Sağlık-Sen Uzunköprü Şube Başkanı Mustafa Yüksel, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarının her geçen gün kötüye gittiğini, sağlık hizmeti veren personelin yoğun bir şekilde şiddete maruz kaldığını, siyasi baskılar sebebiyle asli görevlerini yerine getiremediğini bu nedenle verimsizleştiğini öne sürdü.

Etkinliğe MHP İlçe Başkanı Ayhan Yeni sağlık çalışanları ve vatandaşlar da destek verdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber