Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 16 Temmuz 2014 - 18:38 Yorum: 0

Edirne'de şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Ergene Nehri ve Kırkkavak Deresi'nin taşması sonucu ilçe merkezinde su baskınları yaşandı.

Edirne'de şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu

Kırkkavak Deresi'nin, Aşçıoğlu ve Atatürk mahallesinden geçen bölümleri taştı. Taşkın dolayısıyla bazı vatandaşlar evlerine ulaşabilmek için akıntının yoğun bulunduğu suya girmek durumunda kaldı.

Taşkın itibarıyla bilhassa bodrum kattaki ev ve bürolarda de su baskınları oldu. Vatandaşlar, eşyalarını kurtarmak için üst katlara taşımaya çalıştı.

Bu arada güvenlik güçleri, taşkının oluştuğu bölgeye vasıta ve yaya girişini durdurdu.

Şiddetli yağış dolayısıyla bilhassa çeltik ve ayçiçeği ekili tarlalar da su altında kaldı.

Kaymakam Kemal Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtelif yerleşim birimlerindeki aşırı sayıda yolun yağış ve su baskınları itibarıyla ulaşıma kapandığını söyledi.

Sığırcılı köyünde bir vatandaşın 40 ton hububatının ziyan gördüğünü belirten Yıldız, muhtelif şekillerde mahsur kalan vatandaşların ekipler vasıtası ile kurtarıldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Enis İşbilen ise yağış ve taşkınlar nedeniyle Fevzi Çakmak, Mescit, Muradiye ve Atatürk mahallelerinin bir bölümünün sular altında kaldığını, vatandaşların evlerine ulaşmakta güçlük çektiğini anlatım etti.

İşbilen, evleri ziyan gören vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber