Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Mart 2018 - 11:03 Yorum: 0

Edirne’de taşkın havadan görüntülendi

Edirne'de Tunca Nehri'nin debisinin artması ile birlikte yaşanan taşkın havadan görüntülendi.

Edirne’de taşkın havadan görüntülendi

Edirne'de Tunca Nehri'nin debisinin artması ile birlikte yaşanan taşkın havadan görüntülendi. Şiddetli yağışlar ve kar sularının erimesiyle birlikte yatağından hızla taşan Tunca Nehri, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanının tamamen sular altında bıraktı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Bulgaristan'da ve Edirne'de etkili lan şiddetli yağışlar ve kar sularının erimesiyle birlikte Tunca Nehri'nin debisi hızla yükselişe geçti. 3 gün içerisinde debisi yaklaşık 3 kat artış gösteren nehir, sedde bulunmayan bölgelerde taşkına neden oldu. Çevreye hızla yayılan nehir suları, seddeler nedeniyle yerleşim bölgelerini tehdit etmese de yaşanan taşkının boyutu havadan görüntülenerek gözler önüne serildi.

Taşkının boyutu havadan görüntülendi

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı ve yarım adaya ulaşımın sağlandığı Fatih ve Kanuni Köprüleri tamamen sular altında kaldı. Bölgeye kara yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Değirmenyeni Ölçüm İstasyonundaki verilere göre bugün saat 10.00 itibariyle kırmızı alarm durumu devam ederek, nehir debisi 196 metreküp/saniye ölçüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber