Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2014 - 10:08 Yorum: 0

Edirne'de uzman doktorun görevden alınması

SES Kırklareli Şube Başkanı Tunçol:

Edirne'de uzman doktorun görevden alınması

KIRKLARELİ (AA) - Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kırklareli Şubesi Bahadır Tunçol, Edirne Devlet Hastanesinde görevli Gastroenteroloji Uzmanı Dilek Tucer'in basına yaptığı açıklamadan dolayı görevden alınmasını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Tunçol, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, vicdan sahibi herkesin Ergene Nehri'nden akan suyu bildiğini söyledi.

Fabrika atıkları ve nehre akıtılan kanalizasyondan dolayı nehir çevresinde ot çıkmadığını savunan Tunçol, Ergene Nehri'nde ağır metal kirliliği olduğunu öne sürdü.

Ergene Nehri'nde bilimsel inceleme yapılarak en kısa sürede gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Tunçol, şöyle konuştu:

"Edirne'de ve Ergene Havzası'nda yetiştirilen pirinçlerin kanser yapıp yapmadığından şüphe etmek için araştırmaya herhalde çok da ihtiyaç yok. Fabrikalardan atılan atıkların, nehre boşalan kanalizasyonlardan dolayı nehrin çevresinde ot bitmiyor. Orada ciddi bir kimyasal kirliliğin olduğu aşikardır. Meslektaşımız Dilek Tucer'i görevden almak yerine bilimsel inceleme yaptırıp tedbir alınması gerekiyordu."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber