Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Edirne'deki toplulaştırma çalışması

Vali Dursun Ali Şahin:

Edirne'deki toplulaştırma çalışması

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentin toplulaştırma konusunda Türkiye'de bir numara olduğunu söyledi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne, ilçe ve köylerinde toplulaştırma konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Toplulaştırma çalışmalarının Edirneli için son derece önemli olduğunu aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Bu sene Lalapaşa’nın tamamı bütün köyleri ve Süloğlu’nun bir kısmı yine güneyde Enez ve Havsa’nın bazı köylerine toplulaştırma yaptık. Tabii bunların devlete maliyeti çok fazla oluyor. Edirne, toplulaştırma konusunda Türkiye'de bir numara olan tek il. Bu konuda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sayın Başbakanımız da Edirne'ye çok önem veriyor. Toplulaştırma konusunda bu yıl da bayağı yol katedeceğiz."

Şahin, Çakmak Barajı'nın sulama kanallarının henüz tamamlanmadığını, bu nedenle bölgedeki toplulaştırma çalışmalarının şu an durakladığını dile getirdi.

Bu yıl Keşan ve Uzunköprü'de, 6 bin hektarlık araziyi sulama kapsamına almayı hedeflediklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Ben Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüm. Barajın sulama kanallarının yapımı için kendisi de gerekli parayı vereceğini belirtti. Ben de müteahhitle görüştüm. O da parasını alırsa bu işi bitireceğini söyledi."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber