Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Mart 2015 - 09:58 Yorum: 0

Edirne'den geçen ay en çok İspanya'ya ihracat yapıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'den şubat ayından en çok İspanya'ya ihracat yapıldı.Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) şubat ayı ihracat verilerini...

Edirne'den geçen ay en çok İspanya'ya ihracat yapıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'den şubat ayından en çok İspanya'ya ihracat yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) şubat ayı ihracat verilerini değerlendirdi.

Verilere göre geçen ay Trakya illerinden en çok ihracatın Tekirdağ'dan yapıldığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"TİM tarafından yayınlanan şubat ihracat rakamlarına baktığımızda Tekirdağ’ın şubat ayında 49 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek bölgemiz illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il olduğunu görüyoruz. 2015 yılı ile 2014 yılı ocak-şubat dönemini karşılaştırdığımızda, Tekirdağ 2015 yılı ocak-şubat döneminde 102 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş ve Tekirdağ’ın ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 23 milyon dolar azalmıştır. Aynı dönemde Kırklareli ili ihracatında ise bir önceki yıla göre 9,5 milyon dolarlık azalma meydana gelmiştir."

Şahin, Edirne'de 2015 yılı Şubat ayında 2,7 milyon dolar, 2015 yılı ocak-şubat döneminde 6,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ve bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatını 1,5 milyon dolar arttığını aktardı.

Trakya'nın ihracat profilinde birçok ülke olduğunu aktaran Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bölge illerimizin ihracat yaptığı ülkelere baktığımızda ise 2015 Şubat ayı itibariyle Edirne’nin en çok ihracatı İspanya’ya yaptığı görülüyor. İspanya’yı Bulgaristan, Tayland, Filipinler ve Hong Kong takip etmiştir. Kırklareli’nin 2015 yılı Şubat ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke Ukrayna olmuştur. Ukrayna’yı Kırgızistan, Litvanya, Azerbaycan ve Kazakistan izlemiştir. Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke bir önceki yılın aynı dönemine göre azalmakla beraber yine Almanya olmuştur. Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğu dikkat çekmektedir. Bununla beraber, gelişen bir ülke olan Romanya’ya 2015 yılı Şubat ayında Tekirdağ’dan 2,3 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber