Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Kasım 2014 - 17:23 Yorum: 0

Edirne'den kısa kısa

ETSO girişimcilik eğitimleri 2. grup mülakatları yapıldı

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) girişimcilik eğitimleri 2. grup mülakatları yapıldı.

ETSO'dan yapılan açıklamaya göre, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve KOSGEB desteklerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak üzere İŞKUR ile girişimcilik eğitimi düzenlendiği belirtildi.

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini arttırmak amacı ile yeni bir iş kurma fikri olan girişimcilerin desteklenmesine yönelik "Yeni Girişimci Desteği" başlığı altında 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lirayla yeni girişimcilere destek verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda 25 kişilik gruplar halinde 9 gün sürecek toplamda 70 saat eğitim süresi olan uygulamalı girişimcilik eğitimleri 17 - 27 Kasım'da birinci grup eğitimleri yapıldı ve tamamlandı. 1 - 11 Aralık'ta gerçekleştirilecek 2. grup mülakatları da odada gerçekleştirildi."

 

- Çevre ve Temizlik Vergisi borçları yapılandırılacak

 

Uzunköprü Belediyesi veznelerinin, çevre ve temizlik vergisi borçlarını yapılandırmak isteyenler için hafta sonu da açık olacağı belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 30 Nisan'dan önce vadesi dolan emlak, çevre temizlik vergisi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 1 Aralık mesai bitimine kadar yapılandırma bürosuna başvurması gerektiğini ifade edildi.

Yapılandırma bürosunun cumartesi günü 09.00 - 15.00 arasında, pazar günü ise 09.00 - 13.00 arasında hizmet vereceği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber