Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Yaşanan 2 sel felaketi sonrası, en büyük zararı gören yerlerden birisi Karaağaç Mahallesi'ni Edirne'ye bağlayan Lozan Caddesi oldu" dedi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, nehir taşkınlarında Lozan Caddesi'nin büyük oranda zarar gördüğünü söyledi.

Yolda 1 milyon 270 bin lira zararın oluştuğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Yaşanan 2 sel felaketi sonrası, en büyük zararı gören yerlerden birisi Karaağaç Mahallesi'ni Edirne'ye bağlayan Lozan Caddesi oldu. Mevcut halinden daha farklı bir yapıya kavuşturulamıyor. Asfalt yapamıyoruz, granit parke olmak zorunda. Aşağı yukarı her selde o yolda bir tahribat oluşuyor. Yaklaşık 1 milyon 270 bin liralık bir zarar olduğu tespit edildi. Valiliğimizin koordinasyonunda AFAD'tan gelen doğal afet yardımında belediyemize 1 milyon 100 bin lira yardım yapıldı. Bu paranın 100 bin lirasını 50 bin 50 bin olmak üzere kendi bütçeleri olmayan Öğretmen Evi ve Polis Evi'ne aktaracağız. Kalan 1 milyon lira belediyeye kalacak. Birkaç gün içinde ihalesini yapacağız. 1 milyonun üzerindeki kısmını da belediye olarak biz üstlenip bu yolu en kısa zamanda ulaşıma açacağız."

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Havsa Toplum Sağlığı Merkezi'nce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen etkinlikte, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla bilgi sunuldu.

Etkinliğe katılan ev hanımlarına karanfil ve fular hediye edildi.

Etkinliğe Havsa Kaymakam Numan Altay, Belediye Başkanı Vekili Melahat Erhan, Jandarma Bölük Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Ercan Bilgiç, İlçe Müftüsü Hayrullah Balta daire amirleri ve kadınlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber