Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 17:33 Yorum: 0

Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Hafız Ağa Konağı'nı müze olarak çok kısa sürede hayata geçirerek hep beraber açılışını yapacağız" dedi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarihi Hafız Ağa Konağı'nı kent müzesi yapmak istediklerini söyledi.

Müzenin yapımı için Tarihi Kentler Birliği, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile ortak çalıştıklarını belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Konu ile ilgili Tarihi Kentler Birliği ile çalışıyoruz, zaten biz de üyesiyiz. Onların müzecilik uzmanları ile çalışmaya başladık. Tahmin ediyorum bir ay içerisinde projemiz netleşecek. Hafız Ağa Konağı'nı müze olarak çok kısa sürede hayata geçirerek hep beraber açılışını yapacağız. Bu müzenin içerisinde, Kırkpınar, Kurtuluş Savaşı, Balkan Savaşı ve göçü anlatan tarihsel bölümler yer alacak."

Gürkan, Edirne'yi bir dünya kenti haline getirmek istediklerini dile getirdi.

- Mera ıslah çalışmalarının ardından

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, meralara köyde yaşayan vatandaşların sahip çıktığını bildirdi.

Suiçmez, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, köylülerin kendi imkanlarıyla ıslah çalışması yaptığını söyledi.

Meracılığın hayvancılık için önemli olduğunu aktaran Suiçmez, "Edirne köylüsünün çok fazla bol merası yok bununda altını çizmek lazım. Zaman zaman meralar kiralanacak gibi sözler oldu biz buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Ziraat odaları başkanı Cengiz Yorulmaz da bunu sürekli dile getiriyor" diye konuştu.

- Osmanlıspor dayanışma yemeği düzenledi

Edirne Süper Amatör Kulüplerinden Osmanlıspor dayanışma yemeği düzenledi.

Osmanlı Spor Kulübü Yöneticisi Kerim Çelik, DSİ tesislerinde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, spora ve sporculara destek olduklarını söyledi.

Amatör kulüplerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini aktaran Çelik, "Osmanlıspora destek olarak geleneksel hale getirdiğimiz dayanışma yemeğimizde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Bize destek olan üyelerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yemeğe, kulüp üyeleri ve sporcular katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber