Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mart 2015 - 10:48 Yorum: 0

Edirne'den kısa kısa

Havsa ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Havsa ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Havsa ilçesindeki anma programı, Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülsen Durgut'un günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatının aktarılmasının ardından, Ersoy'un Sefaat adlı eserinden bir şiir okundu.

Ayrıca, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerini güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, oratoryo ile sona erdi.

Programa, Havsa Kaymakamı Alparslan Kılıç, Jandarma Bölük Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Ercan Bilgiç, Belediye Başkan Vekili Necmettin Fidan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 

- Sokullu Mehmed Paşa Camisi'nde onarım

 

Havsa ilçesinde, olumsuz hava koşullarından etkilenen Sokullu Mehmed Paşa Camisi'nin minaresine yeni kurşun levhalar monte edildi.

Caminin koruma ve yaşatma derneği tarafından İstanbul'dan getirilen uzman ekip, minarenin onarımını gerçekleştirdi.

Caminin onarım masrafı da dernek tarafından karşılandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber