Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Edirne'den kısa kısa

"Uyuyamayan Kral" adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Uyuyamayan Kral" adlı tiyatro oyunu öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tiyatrol Akademi oyuncuları tarafından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda yaklaşık bin ilköğretim öğrencisi oyunu izledi.

Mehmet Elmas'ın yazıp yönettiği, Adem Kılıç'ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı ve Selahattin Taşdöğen, Mehmet Elmas, Belma Memati, Yaşar Üzer, Irmak Bayrakdaroğlu'nun oynadığı müzikli çocuk oyunu, iki seans halinde sunuldu.

- Nevruz Bayramı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, baharın gelişi ile yeni bir yılın ilk günü olarak kabul edilen nevruzun, barış ve kardeşlik anlayışını tüm insanlığa yansıtıldığı, dünya barışının simgesi olduğunu bildirdi.

Şahin, Nevruz Bayramı dolasıyla yayımladığı mesajında, nevruzun, kadim Türk yurdu Doğu Türkistan'dan başlayan, Orta Asya, Kafkasya, Anadolu ve Balkanlarda coşkuyla kutlanan, baharın gelişi, barış, kardeşlik ve bir diriliş  anlamı taşıdığını belirtti.

Güneşin koç burcuna girdiği, gece ile gündüzün eşitlendiği gün 21 Mart'ta Nevruz Bayramı'na ulaşmanın sevincinin milletçe yaşandığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Baharın gelişi ile yeni bir yılın ilk günü olarak kabul edilen nevruz, barış ve kardeşlik anlayışını tüm insanlığa yansıtıldığı, dünya barışının simgesidir. Türk milleti yüzyıllar boyunca bu tutum ve davranışıyla insanların huzurlu bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olmuştur. Asırlar boyunca coşkuyla kutladığımız nevruzlarla günümüze kadar süren kardeşlik, barış ve hoşgörü ile dolu yaşam tarzımızın bundan böyle de devam edeceğine, tüm dünyaya örnek olacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı kutluyor, huzur ve barış dolu bir yıl diliyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber