Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Edirneli musluktan akan suyu "psikolojik" olarak içemiyor

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:-"Musluktan akan suyun içilmemesinin psikolojik bir algı olduğunu düşünüyorum"

Edirneli musluktan akan suyu 'psikolojik' olarak içemiyor

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte musluklardan akan suyun içilmemesinin "psikolojik algı"dan kaynaklandığını söyledi.

Gürkan, belediye meclis toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanlığında geçirdiği 1 yılı değerlendirdi.

Edirne halkına kendisini belediye başkanlığı görevine getirmeleri nedeniyle teşekkür eden Gürkan, ön seçimde başarılı olan Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan ve Gürkan Güneser'i de kutladı.

Göreve geldiğinde 140 milyon lira borcu olan bir belediye devraldığını belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"Bu borcun 70 milyonu piyasaya olan borçtu. Bu borcun yaklaşık 25 milyon lirasında belediyenin mal varlıklarına hacizler konulmuştu. Sıkı bir tasarrufa girdik, delikleri kapatmaya çalıştık, fuzuli masrafları kıstık. Borçların bir kısmını yapılandırdık, kredi ile kapattık. Şu anda nakit borcumuz 20 - 21 milyon lira arasında gidip geliyor." 

Gürkan, hizmet alımı yaptıkları personelin maaşlarının 4 aydır düzenli olarak ödendiğini, seçimlerde verdiği sözün gereği tüm işçilerin maaşı yattıktan sonra kendi maaşını aldığını vurguladı.

 

 

- Altyapı çalışmaları

 

Gürkan, Edirne'nin altyapı eksiklikleri olduğunu söyledi. Eksiklikleri gidermek için ciddi bir çalışma başlattıklarını dile getiren Gürkan, şöyle devam etti:

"Vahşi depolama alanından kurtulacağız. Göreve başladığımızda EDİKAP meclisinde kabul edilen projenin mevcut fizibilite raporlarıyla uyuşmadığını gördük. Daha önce ihaleye çıkılmasına rağmen talipli çıkmadığını gördük, yap-işlet-devret modeliyle şartnamede bertaraf için ödenecek bedel mantıklı gelmedi. Bu projeyi iptal ettik, yeni bir ihale yaptık. Ekimde yeni çöplüğün projesi bitti. 15 Ekim'de bakanlığa başvurduk, ilk kez ÇED raporunu aldık. Daha önce 'biz almıştık' diyenler vardı. ÇED raporu bir kez alınıyor bunun da doğru olmadığı belgelerle ortaya çıktı. Kısa süre sonra ihaleye çıkacağız ve 2016 başı gibi çalışma bitirilecek."

Gürkan, çalışmalar kapsamında ayıca, Kayalıköy Barajı'ndan 60 kilometre isale hattı çekileceğini, bu hattan gelecek suyu artırmak için de tesis yapılacağını vurguladı.

 DSİ'nin bu tesissi 1,5 yılda bitireceğini, bunun bedelini 30 yılda ödeyeceklerini aktaran Gürkan, şunları anlattı:

"Akabinde Süloğlu'nu yedek rezerv olarak tutmaya başlayacağız. 9 Mayıs'ta içme suyu şebekesi ihalesi yapılacak. 750 kilometre şebeke yenilemesi olacak. Hedefimiz bir gün musluklardan akan suyu herkesin içeceği bir şehir. Musluktan akan suyun içilmemesinin psikolojik bir algı olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman renk değişimi oluyor. Bir de biz bütün şebekeye verdiğimiz için klor kullanıyoruz. Klor kokusunu çok sevmiyor insanlar. Ben de bu alışkanlık nedeniyle içmiyorum. Gerek bizim tahliller gerek hıfzıssıhhanın yaptığı tahlillerde bizim suyumuzda insan sağlığını etkileyecek bir madde bulunmuyor, problemi yok. İçen de var ama çoğunluk içmiyor. Yeni isale hattımızı bitirdiğimizde bu algıyı kırarak bunu aşmayı düşünüyoruz."

Gürkan, Sarayiçi'nde uygulanacak Tunca Projesi hakkında da bilgi vererek, eski elektrik fabrikası binasının kültür merkezi ve nikah salonu olarak restore edileceğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber