Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 30 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Edirneli, musluktan akan suyu "psikolojik" olarak içemiyor

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:- "Musluktan akan suyun içilmemesinin psikolojik bir algı olduğunu düşünüyorum"- "Klor kokusunu çok sevmiyor insanlar. Ben de bu alışkanlık nedeniyle içmiyorum"

Edirneli, musluktan akan suyu 'psikolojik' olarak içemiyor

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte musluklardan akan suyun içilmemesinin "psikolojik algı"dan kaynaklandığını söyledi.

Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanlığında geçirdiği bir yılı değerlendirdi.

Edirne halkına, kendisini belediye başkanlığına getirdiği için teşekkür eden Gürkan, göreve geldiğinde belediyenin 140 milyon lira olan borcunu azalttıklarını söyledi.

Gürkan, şu anda nakit borçlarının yaklaşık 21 milyon lira olduğunu belirterek, çalışanların maaşlarını da düzenli olarak ödediklerini vurguladı.

Altyapı çalışmalarına da değinen Gürkan, Kayalıköy Barajı'ndan kente 60 kilometre isale hattı çekileceğini, bu hattan gelecek suyu artırmak için de tesis yapılacağını aktardı.

 DSİ'nin bu tesissi 1,5 yılda bitireceğini, bunun bedelini 30 yılda ödeyeceklerini aktaran Gürkan, şöyle konuştu:

"9 Mayıs'ta içme suyu şebekesi ihalesi yapılacak. 750 kilometre şebeke yenilemesi olacak. Hedefimiz, bir gün musluklardan akan suyu herkesin içeceği bir şehir. Musluktan akan suyun içilmemesinin psikolojik bir algı olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman renk değişimi oluyor. Bir de biz bütün şebekeye verdiğimiz için klor kullanıyoruz. Klor kokusunu çok sevmiyor insanlar. Ben de bu alışkanlık nedeniyle içmiyorum. Bizim suyumuzda insan sağlığını etkileyecek bir madde bulunmuyor. Suyu içen de var ama çoğunluk içmiyor. Yeni isale hattımızı bitirdiğimizde bu algıyı kırarak sorunu aşmayı düşünüyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber