Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Temmuz 2014 - 13:33 Yorum: 0

"Edirne'yi özel olarak gezmeli"

Vali Şahin:

'Edirne'yi özel olarak gezmeli'

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Bir kişi Edirne'ye 'Geçerken uğradım' diyorsa, Edirne'yi tanıyamamış demektir. Edirne'ye özel gelinir" dedi.

Şahin, Edirne Gönüllüleri Derneğinin ziyareti sırasında, Edirne'nin özel bir kent olduğunu söyledi.

Edirne'nin fazla tanıtılmadığı eleştirisinde bulunan Şahin, "Edirne'yi sadece Avrupa'ya geçişte Selimiye Camisi'ne uğramak ve bir de vali beye uğrayıp dönmek olarak görmüşüz. Bir kişi Edirne'ye 'Geçerken uğradım' diyorsa, Edirne'yi tanıyamamış demektir. Edirne'ye özel gelinir ve gezilir" diye konuştu.

Şahin, Edirne'nin Avrupa'ya giderken sadece uğranılacak bir şehir olmadığını vurgulayarak, kentin inanç turizmi açısından çok önemli olduğunu aktardı. Edirne'nin birçok tarihi eseri bünyesinde barındırdığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Edirne ecdat yadigarı bir şehir. Selimiye Camisi bir güneş. Edirne Gönüllüleri, Türkiye'yi, Edirne'yi, Avrupa'ya iyi tanıtacaktır. Çünkü bu şehir Balkanların merkezi niteliğindedir. Geçtiğimiz hafta Sofya Başmüftüsü ziyarete geldi. 'Bizim başşehrimiz Sofya var ama Edirne bizim başkentimizdir' dedi. Gümilcine ve İskeçe'ye gittik. Hepsinin yüreği 'Türkiye, Türkiye' diye atıyor. Bize gelince de bazen birbirimizi yiyoruz. O da işin başka yönü. Biz menfi yönleri bir yana bırakacağız. Bardağın dolu yanına bakmamız lazım."

Edirne Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç de gönüllülerin kente yönelik birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun desteğiyle, çağrı merkezi istasyonunu hayata geçirdiklerini anlatan Bekleviç, Edirne'ye yapılması planlanan Demirhanlı Havaalanının da takipçisi olduklarını belirtti.

Ziyarette, 40 dernek üyesi de yer aldı.  

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber