Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 09 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

EDOSK'un Bingöllü öğrenciler için düzenlediği kampanya sona erdi

EDİRNE (AA) - Edirne Doğa Sporları Derneği'nin (EDOSK) Bingöl'de bir ilkokulda öğrenim gören öğrenciler için başlattığı kampanyada toplanan yardımlar ulaştırıldı.EDOSK'tan yapılan...

EDOSK'un Bingöllü öğrenciler için düzenlediği kampanya sona erdi

EDİRNE (AA) - Edirne Doğa Sporları Derneği'nin (EDOSK) Bingöl'de bir ilkokulda öğrenim gören öğrenciler için başlattığı kampanyada toplanan yardımlar ulaştırıldı.

EDOSK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gördükten sonra bu yılın başında Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Cilligöl Köyü İlköğretim Okulu’na atanan Hüsniye Kuzu ile irtibata geçen EDOSK yönetimi, bölgede okuyan öğrenciler için başlattığı yardım kampanyasını başarı ile sonuçlandırdı.

EDOSK Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda kampanya sorumlusu Ozan Çelik’in uğraşları sonucu 2 buçuk ay süresince toplanan yardım malzemeleri, geçen hafta Cilligöl Köyü’ne ulaştı. Okul araç gereçlerinden kitaplara kadar birçok malzemenin yer aldığı kolilerin ulaşmasıyla büyük sevinç yaşayan öğrenciler de EDOSK’a teşekkürlerini, hazırladıkları ‘Teşekkürler EDOSK’ pankartıyla sundu.

Kampanya sorumlusu Çelik, Cİlligöl İlkokulu'na bu yıl atanan Hüsniye öğretmenin öğrencilerine daha iyi bir eğitim verebilmesi adına giriştiği çabanın kendilerini oldukça etkilediğini belirterek EDOSK olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesi içinde olmanın kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Kampanyayı ilk olarak 25 Kasım tarihinde sosyal medya aracılığı ile başlattıklarını kaydeden Çelik, “Okula gönderilebilecek her türlü kitap, kırtasiye malzemeleri, giyecek gibi mazlemeleri toplamaya başladık. EDOSK gönüllüleri, sadece Edirne'den değil Edirne dışından da bu sese kulak verip yardım ellerini uzattılar. 2 buçuk ay gibi bir sürede bir okula fazlasıyla yetebilecek malzeme toplandı. Okulların ikinci döneme başladığı hafta tüm malzemelere kolilere yerleştirildi ve büyüklü küçüklü 22 koli hazırlandı ve Bingöl'e kargo ile yollandı. Şubat ayının son haftası malzemeler okula ulaştı ve fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla büyük bir mutluluğa neden oldu” dedi.

 

-Teşekkür mektubu

 

Çelik ayrıca Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli Tuba Umaç ve Sacide Edirne’ye üstün gayretlerinden ötürü teşekkür etti.  Yardım kampanyası sonrası Hüsniye öğretmenin EDOSK’a bir teşekkür mektup yazdığını da ifade eden Çelik, Hüsniye öğretmenin mektubunda şu ifadelere yer verdiğini kaydetti:

“Bingöl’ün Karlıova ilçesi, güneşin farklı doğduğu bir ilçe olarak bilinir. Güneşin doğuşu festivalleri ve insanlarının hoşgörüsü ile tanınır. Buraya ilk geldiğimde ben de  herkes  gibi önyargılarla beraber geldim. Ama bu önyargılarımı yıkmam çok uzun sürmedi. Karlıova büyük bir ova üzerine kurulu, sert bir iklime sahip bir ilçedir. Ama bu durumda öyle tatlı bir tezat var ki, iklimi karı yağmuru ne kadar sert ve şiddetli ise, insanları da o kadar yardımsever ve hoşgörülü. Sert ilkim şartları, buranın insanlarını, zor yaşam koşullarına itip,6 ay boyunca karla mücadele etmesine neden olmakla birlikte, sadece hayvancılığın ve mevsimlik çalışmaların yapılabilmesine sebebiyet vermektedir. Her gün okula gitmek için bindiğim servis yolculuğum ile başlayan heyecanım, Cilligöl Köyü’nde indiğimde beni heyecanla kapılarda sokakta bekleyen öğrencilerimin, gözlerindeki parıltı ile iyice artıyordu. Çocukların durumu kışın gelip kendini göstermesi ile gün yüzüne tekrardan çıkıp, bir yardım çığlığı gibi yayılınca artık birşeyler yapılmalı diye düşündüm.

İkinci memleketim olan Edirne’deki dostlarımız, umut kaynağımız EDOSK ile iletişime geçtim ve yardım çağrımız nihayet sonuç buldu. Nice emeklerle hazırlanan kutuları açarken öğrencilerimizle beraber sevinç çığlıkları attık. Birileri bizi düşünüyor birileri bizim için uğraşıyor diye düşündük. EDOSK bizlere umut oldu biz de başkalarına umut olalım dedik. Biz de yardıma ihtiyaç duyan, yine bizim gibi bir köy okulu olan, Mollaşakir İlkokulu’na bize gönderilen malzemelerin bir kısmını gönderip, bu mutluluğumuzu onlarla da paylaştık. EDOSK yönetim kuruluna, EDOSK gönüllülerine ve tüm bağışçılarımıza, destekleri için yürekten teşekkürlerimizi sunuyor, saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. İyi ki varsın EDOSK.”

ETİKETLER: Edirne , EDOSK , Kampanya
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber