Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:07 İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkara...12:06 MSB Kaynakları: (Terörle mücadele) "Irak’a sınır güvenlik sistemlerine iliş...12:05 Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...11:58 Eskişehir için rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
23 Nisan
Ekonomi 18 Aralık 2014 - 11:28 Yorum: 0

Edremit Körfezi'nde "yılbaşı" hareketliliği

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Edremit Körfezi'ndeki otellerde yılbaşına yaklaşık iki hafta kala rezervasyonlarda yoğunluk yaşanıyor

Edremit Körfezi'nde 'yılbaşı' hareketliliği

BALIKESİR (AA) - ZAFER AKPINAR - Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Edremit Körfezi'ndeki Akçay, Altınoluk ve Güre mahallelerinde, otellerde yılbaşı tatili hareketliliği yaşanırken doluluk oranları yüzde 80'e ulaştı.

Edremit Belediyesine bağlı şirketlerden Ed-Bel'in Genel Müdürü İbrahim Yakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda yaklaşık 3 milyon gecelemeyle iç turizmde ilk sıralarda yer alan Balıkesir'in Kuzey Ege kıyısındaki Edremit Körfezi'nde, yılbaşına yaklaşık iki hafta kala hareketlilik yaşandığını söyledi.

Kurban Bayramı'ndan bu yana sessiz kalan körfezin, kış aylarına göre yeni yıla hareketli gireceğini belirten Yakın, Ayvalık, Ören, Akçay, Altınoluk ve Güre'deki otellere yoğun talep olduğunu anlattı.

Yakın, körfezdeki turizm potansiyelinin, turistlere yılın her ayında imkan sunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Öncelikle dünyada eşi benzeri bulunmayan Kazdağları bulunmaz bir nimet. Doğa, termal, deniz, off road, zeytinyağlı yemekler, özel müzeler, ören yerleri, tarihi yapılar, ne ararsanız bizde var. Termal suda sağlık bulup denizin kıyısında yürünen başka bir yer yok. Afrodit'in cüzzama yakalandıktan sonra eski güzelliğine kavuştuğu, güzellik iksiri termal su, Güre Mahallesi'nde bulunuyor. Buradaki belediye otelimiz her yıl on binlerce kişiyi ağırlıyor. Yeni yıla Edremit Körfezi'nde girmek isteyenler şimdiden rezervasyonlarını yaptırıyor. 150 kişilik Bulgar grup, yeni yıl için körfezi seçti ve yılbaşı kutlaması için bizden program istediler. Altınoluk, Akçay ve Güre'deki otellerimizde doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı."

Yılbaşı akşamına kadar otellerin tamamen dolacağına inandığını bildiren Yakın, talebin sürdüğünü belirtti.

Bulgaristan'dan rezervasyon yaptıran grubun yanı sıra yurt dışından gelenlerin sayısının az olmadığına dikkati çeken Yakın, "Yabancılar 3 gün konaklamalı programla geliyor. Yerli turistler ise tatili 4 güne bağlayıp pazar günü çıkış olacak şekilde otellerde yerlerini ayırttı" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber