Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 23 Ekim 2014 - 10:53 Yorum: 0

Edremit Körfezi'nde zeytin hasadı

İlk hasat zeytinyağı sıkımı, Tariş Küçükkuyu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nde yapıldı

Edremit Körfezi'nde zeytin hasadı

ÇANAKKALE (AA) - Edremit Körfezi'nde yer alan Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde zeytin hasadı başladı.

Körfezde geniş bir alanda yayılım gösteren zeytinliklerde vatandaşlar ürünlerini toplamaya başladı. Sırık, elle ya da zeytin toplama makinesiyle tarlalarla çaba gösteren üreticiler, ürünlerini yağ elde etmek için fabrikalara götürüyor.

Zeytin ve yağ üreticisi Halil Özçakır, zeytinlerin ilaçlanmadığı için dalından erken düştüğünü söyledi.

Üreticinin kalite kaybı olmaması için hasada erken başladığına işaret eden Özçakır, "Erken hasada rağmen ürün yüzde 25 oranında yağ veriyor. Yağdaki asit ise 1 ile 1,5 değerinde" dedi.

Tariş Küçükkuyu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yağ Sıkım Fabrikası Sorumlu Müdürü Serkan Çam ise sıkım işleminde tek vardiyada günde 250 çuval zeytin işlediklerini bildirdi.

Kasım ayında iki, daha sonra üç vardiya hizmet vermeye başlayacaklarını dile getiren Çam, "Fabrikamızda kooperatif ortaklarımızın zeytinini işleyip, asit oranını belirliyoruz. Ortaklarımız isterse yağlarını kooperatifimize satıyor yada alıp kendi olanaklarıyla değerlendiriyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber