Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Ekim 2016 - 12:53 Yorum: 0

Edremit Ziraat Odası’ndan çiftçiye destek

Edremit Ziraat Odası Genel Sekreteri Ali Yılmaz Diker bu sezon odanın kendi imkaları ile vadeli olarak 13 üreticiye zeytin hasat makinası verdiklerini ifade...

Edremit Ziraat Odası’ndan çiftçiye destek

Edremit Ziraat Odası Genel Sekreteri Ali Yılmaz Diker bu sezon odanın kendi imkaları ile vadeli olarak 13 üreticiye zeytin hasat makinası verdiklerini ifade etti.

Zeytin hasadında maliyeti en aza indirmek ve üreticiye kolaylık sağlamak amacıyla, Edremit Ziraat Odası Zeytin Hasat Makinesini 2 yıl vade ile oda üyelerine veriyor. Çalışma Hakkına bilgi veren Ali Yılmaz Diker; "Bu yıl hasat öncesi 13 üyemize 2 yıl vade ile satış gerçekleştirdik. Daha önceki yıllarda dahil olmak üzere toplam 150 adet zeytin hasadı için makine verdik. Ziraat Odamıza üye kaydı olan, 5 dönümden fazla zeytinliğe sahip, oda aidatlarını düzenli ödeyen üyelere kefil göstermek şartıyla 2 yıl vadeye bu makineleri veriyoruz. Bu makine ile elle toplamaya kıyasla 4 ila 8 kat hızlı hasat yapılabiliyor." Dedi.

Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, Zeytin silkme makinesinin ağaç ve bir sonraki hasadın meyvelerini verecek olan sürgünler elle yapılan hasada göre daha iyi korunduğunun altını çizdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber