Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 16:24 Yorum: 0

Edremit’te Gaziler Günü kutlandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi Gaziler Günü düzenlenen programlar ile kutlandı.

Edremit’te Gaziler Günü kutlandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi Gaziler Günü düzenlenen programlar ile kutlandı.

Gaziler Günü nedeniyle ilk tören Edremit Şehit Hamdibey Meydanında yapıldı. Buradaki törende Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19 Motorlu Piyade Tugay Komutanı P. Kur. Alb. Mahmut Altun, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, gaziler, daire müdürleri, askerler ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Daha sonra bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı hep birlikte söylendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıbrıs Gazisi Ali Çakır yaptı.

Çakır konuşmasında "Şanlı ordumuzun arasına sızmış, hain terör örgütü mensupları 15 Temmuz akşamı bir kalkışma yapmış ancak güvenlik kuvvetlerimiz, ordumuzun şerefli askerleri ve milletimiz ile birlikte karşı koymuş ve geri püskürtmüştür. Bu nedenle vatanı savunma azim ve kararlılığı dünden daha fazla olmalıdır. Biz, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatacağımıza and içtik" dedi. Daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Kutlamaların ikinci bölümü ise Güre Afrodit Otel Yemek Salonunda yapıldı. Burada Edremit Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından gazi, gazi ve şehit yakınlarına yemek verildi.

Burada bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı "Milletimiz birlik ve beraberliği söz konusu olduğunda hiçbir engel tanımamıştır. Milletimiz, vatanımız için, geleceği için, istikrarı için büyük fedakarlıklar göstermiştir. Vatanımız için, milletimiz için, kutsal saydığımız değerler için canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu gün bu ülkede başımız dik, hür bir şekilde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bunun için ülkemizin değerini iyi bilelim. Milletimize, vatanımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkalım.

Türk Milleti büyük bir millet ve büyük bir devlet, bundan dolayıdır ki bizi içten ve dıştan yıkmak isteyenler olabilmektedir. 15 Temmuz'da olduğu gibi. Ama milletimiz birlik ve beraberliğinden ödün vermeden her zaman bu saldırıların üstesinden gelmiştir. Türk Milleti çok güçlü bir millettir. Ben özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde ve terör operasyonlarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörden umut besleyenler, Türk Milletinin bu birlik ve beraberliği karşısında her zaman kaybetmeye mahkumdur."dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber