Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Ekim 2016 - 15:03 Yorum: 0

Edremit’te mahalle bakkalı kavramı yok oluyor

Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alparslan, zincir marketler nedeniyle mahalle bakkallarının artık yok olduğunu söyleyerek, açıklamalarda...

Edremit’te mahalle bakkalı kavramı yok oluyor

Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alparslan, zincir marketler nedeniyle mahalle bakkallarının artık yok olduğunu söyleyerek, açıklamalarda bulundu.

Alparslan, "Edremit Belediyesi ve dönemin Akçay Belediyesi'nin almış olduğu meclis kararlarında zincir market ve alışveriş merkezi niteliğindeki iş yerlerinin kullanım alanları ve metrekareleri, park yerlerinin ayrılma zorunluluğu gibi meclis kararları uygulamıyor. Biz bu konuda belediyeyi göreve davet ediyoruz. Edremit Belediyesi'nin 422-5393 sayılı Belediye Kanununun 21. Madde hükmü ile ek gündem maddesi olarak gündeme getirilen Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ruhsat ve Denetleme Şefliğinin 07/05/2014 tarih, 2326003.2014/496 sayı ve Başkanlık Makamının Mecliste yayınlanarak yürürlüğü 6360 sayılı madde girmişti. Bu maddeye uyulmuyor. Yerel Seçimler öncesinde Edremit Belediyesi ve Akçay Belediyesi Meclis Kararları ile belediye Sınırları içerisinde açılacak zincir market ve alışveriş merkezi niteliğindeki iş yerlerine uygulanacak bazı standartlar getirilmiştir. Bu standartlar aynen şöyledir. "Zincir market ve alışveriş merkezi niteliğindeki İş yerlerinin Kullanım alanı en az 200 metre kare olacak, iki mağaza yarıçapı en az 500 metre kare olan daire içinde açılamayacak, yük indirme, bindirme yeri trafiği aksatmayacak şekilde ve kendi parsellerinden giriş yapılarak sağlanacaktır. Parsel veya bina içerisinde en az 20 araçlık park yeri ayrılması zorunludur, engellilerin rahat kullanabilmelerinin sağlamak amaçlı ile ilgili kanun ve yönetmelikteki normlara uygun giriş - çıkış, kasa, kapan ve benzeri fiziki düzenlemeler yapılacaktır, yeterli sayıda bay ve bayan tuvaletleri ile bay ve bayan olmak üzere 2 engelli tuvaleti bulundurması zorunludur" şartları yer almaktadır. Bu standartlarda olan mutlaka market vardır. Ama bu marketlerin içersinde bu şartlara uymayan yüzde doksandır. Belediye zabıtası ve ruhsat şubeyi göreve davet ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber