Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Magazin 10 Ekim 2017 - 09:58 Yorum: 0

Edremit’te Rembetiko konseri

İsmini İstanbul'daki Kurtuluş semtinin eski adından alan "Tatavla Keyfi" isimli müzik grubu, Rembetiko müziğini yeniden yorumlayarak, Balıkesir'in Edremit...

Edremit’te Rembetiko konseri

İsmini İstanbul'daki Kurtuluş semtinin eski adından alan "Tatavla Keyfi" isimli müzik grubu, Rembetiko müziğini yeniden yorumlayarak, Balıkesir'in Edremit ilçesinde ilk kez konser verdi.

İstanbul'un eski şarkılarını Yunan çalgılarıyla yeniden yorumlayan ve Rembetiko müziğini yaşatan "Tatavla Keyfi" isimli müzik grubu, Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde müzik tutkunlarıyla buluştu. Edremit Belediyesi'nin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser, açış konuşmalarıyla başladı. 4 günlük etkinlikler kapsamında ilçede bulunan Yunanistan'ın Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros ve Girit Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki'nin de katıldığı konserde Türk-Yunan dostluk mesajları verildi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da konuşmasında, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen Avrupa'nın yerel yönetimlerdeki en prestijli ödüllerinden olan "12 Yıldız Şehri" ödülünü almayı hedeflediklerini vurguladı.

Yunan müzik aletlerinin de kullanıldığı Rembetiko konserinde keyifli anlar yaşandı. İzleyenler, yarı Türkçe, yarı Yunanca seslendirilen İstanbul'un eski şarkılarına eşlik ederek unutamayacakları bir gece geçirdi. Grup üyelerinin yaptığı solo performanslar, büyük alkış topladı. Bölgede ilk kez konser verdiklerini ve büyük keyif aldıklarını söyleyen grup üyelerinden Güneş Demir, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, "Grubumuz 7 yıldır İstanbul'da müzik yapıyor. Grubumuzun konsepti, İstanbul, İzmir, Atina ve Selanik'in buluşması üzerine kuruludur. Tatavla, İstanbul'un Kurtuluş semtine verilen eski ismidir. Bu isim 1930'larda değişti. İstanbul Rumları ve Türklerin birlikte yaşadıkları bir semttir. Dar gelir grubu orada yaşıyordu. Bolca kahvehanesi, müziği vardı bu semtin. Repertuvarımız, İstanbul ve İzmir'in eski şarkılarıyla beraber, İstanbul'dan ve İzmir'den Atina ile Selanik'e gitmiş ve dönüşmüş şarkıları da kapsıyor. Bunun yanında, Türk zeybeklerini ve renk olarak da Rumca sözler de yazdık. Böylece Türk zeybekler, Yunan zeybetikoları, bizim oyun havalarımız ve Roman havaları iç içe geçip bir arada çalınıyor. Her hafta İstanbul'da sahne alıyoruz. Grubumuzun kurucuları Haris Rigas ve Alper Tekin'dir ve Alper artık Atina'ya taşındı. Grubumuz değişkendir ve dostlardan oluşuyor. TRT sanatçıları da grubumuza dahil olabiliyor. Bu gece çok keyifli bir konser verdik. Belediyeye teşekkür ediyoruz" dedi.

Gecenin sonunda, konuk belediye başkanları, "Tatavla Keyfi" grubu üyelerine çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Edremit’te Rembetiko konseri

Edremit’te Rembetiko konseri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber