Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 23:13 Yorum: 0

EFOD sergisine yoğun ilgi

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) kapsamında "Çeltiğin Serüveni" sergisi açıldı.

EFOD sergisine yoğun ilgi

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) kapsamında "Çeltiğin Serüveni" sergisi açıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında (ETSO) açılan sergide 36 fotoğraf yer aldı. Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği(EFOD)'nin Edirne Ticaret Borsası'nın desteğiyle gerçekleştirdiği Kemal Ergin Çeltiğin Serüveni Atölyesi Fotoğraf Sergisi büyük ilgi gördü. Serginin açılış töreni ETSO toplantı salonunda yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını Atölye Sorumlusu Kemal Ergin yaparak, çeltik ile ilgili çalışma yapmanın uzun yıllardan beri düşündüğü bir proje olduğunu belirterek, "Burada çeltiğin tarlasının hazırlanmasından ekilmesine ve sofralara gelmesine kadar olan aşamaları adım adım belgesel olarak fotoğrafladık. 2015 yılında başladığımız bu serüven, 12 kişilik bir kadro ve 8 aylık bir çalışma ile nihayet sona ulaştı ve sergimizi açtık" şeklinde konuştu.

"Çeltik, gelecek kuşaklara aktarıldı"

EFOD Başkanı Serdar İyiiz ise EFOD olarak bu sergilerin "8-10 ay sürdüğünü ve haftada 2-3 gün çalışıldığını kaydederek, "Edirne EFOD'u artık çok iyi biliyor ve Türkiye'de de yeteri kadar tanınıyor. Yakın zamanda yine 2 tane uluslararası altın madalya, gümüş madalya ve bronz madalya ile sayısız mansiyon ödülü aldık. Türkiye'nin en çok ödül kazanan derneği unvanı sahibiyiz. Bunlar bizim atölye hocalarımız, eğitmenlerimiz sayesinde oluyor. Çeltik, bizim önümüzde duran önemli bir projeydi. Çünkü Trakya'da yapılan çeltik, Türkiye'de yapılan ürünün son istatistiklerine göre yarısından fazlasını oluşturuyor. İnsanlara olan saygımızı onları fotoğraflayarak, gelecek kuşaklara aktararak hedefimizi başardık" dedi.

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ise, "Bugün burada çeltikle ilgili bir fotoğraf sergisi yapılıyor. Edirne'nin en büyük dinamiği tarımdır. Tarımsal üretimi ve hayvancılığı çok güçlü olan bir şehiriz, sanayi kenti değiliz. Bu tarımın içine bakıldığında da çeltik en zor olan tarımdır. Türkiye üretiminin de yüzde 56'sını Edirne olarak biz yapıyoruz. Bu üretimin ne kadar meşakkatli olduğuyla ilgili EFOD'un değerli üyelerinin çok önemli çalışmaları var. Bu güzel kareleri yakalayabilmek için çok ciddi emek harcanmış" ifadelerini kullandı.

Törende son olarak konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır da köy çocuğu olduğunu ifade ederek, ailesiyle birlikte çeltikçilik yaptıklarını söyledi. Çakır, çeltik tarlasında yaşadığı anıları anlattığı konuşmasında çocukluğunda yaşadığı çeltik serüvenlerinden örnekler verdi ve atölyenin fotoğraf sanatçılarını tebrik etti.

EFOD Başkanı Serdar İyiiz'in Genel Koordinatörlüğü ve Kemal Ergin'in Atölye Sorumluğu'nda açılan sergide, atölye katılımcıları olan Selva Atalan, Gülçin Ayaz, Yasemin Aydın, Nilgün Erman, Remzi Eskikaplan, Miray Gülverin, Hüseyin Koşar, Murat Özdemir, Fevzi Saraç, Tülay Sarvan ve Ahmet Topaç'ın çekmiş olduğu fotoğraflar sergilendi.

Açılış konuşmalarının adından atölye kapsamında yapılan çekimlerin kamera arkaları hazırlanan fotoğraf ve video çekimleri katılımcılara izletildi. Program kapsamında fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergi, 26 Ekim Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber