Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Nisan 2014 - 14:38 Yorum: 0

Ege Denizi'nde kaçakları taşıyan botun batması

Tavşan adası yakınlarında teknenin batması sonucu kaybolduğu bildirilen kaçakları arama çalışmaları 1 uçak, 2 helikopter ve 2 botun katılımıyla sürdürülüyor

Ege Denizi'nde kaçakları taşıyan botun batması

İZMİR (AA) - Menderes ilçesi Özdere beldesi açıkları Tavşan adası yakınlarında batan tekneden kurtarılanların sayısı 5'e yükseldi, 5 kişinin de cesedine ulaşıldı.

Özdere ile Gümüldür beldeleri açıklarındaki Tavşan adası yakınlarında teknenin battığı bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 2 helikopter, 5 bot ve 1 uçak arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin çalışmaları sonucu yaralı olarak kurtarılanların sayısı 5'e yükseldi, denizde 5 kişinin de cesedine ulaşıldı.

Yaralılardan biri Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'na bağlı helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılırken, 2'si 112 ambulans helikopterle Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, biri ise karayoluyla Seferihisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık durumu iyi olan bir kazazedenin de beldede sağlık kontrolünden geçirildiği bildirildi.

Kurtarılan kişilerden alınan ilk bilgilere göre, kaçak olarak Yunan adalarına geçmek isteyen çoğunluğu Suriye uyruklu 14 kişinin polyester tekneyle denize açıldıkları, teknenin bir süre sonra su alarak battığı bildirildi. 

Kurtarılanların verdiği bilgi doğrultusuna kayıp olan 4 kişinin arama çalışmalarının Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından sürdürüldüğü bildirildi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber