Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 28 Şubat 2015 - 15:48 Yorum: 0

Ege Denizi'nde "Kadına Şiddete Hayır" sloganıyla kulaç attılar

Datça Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'na katılan sporcular, Ege Denizi'nde "Kadına Şiddete Hayır" sloganıyla yüzdü

Ege Denizi'nde 'Kadına Şiddete Hayır' sloganıyla kulaç attılar

MUĞLA (AA) - Datça Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'na katılan sporcular, Ege Denizi'nde "Kadına Şiddete Hayır" sloganıyla kulaç attı.

Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesinin öncülüğünde düzenlenen maratonun startı, Kumluk Plajı'ndan verildi. 

Yağışlı havaya rağmen yüzücüler, Kumluk Plajı ile Fener Adası arasındaki 5 kilometrelik uzun parkur ve Kumluk Plajı ile Club Datça Tatil Köyü'nün iskelesi arasındaki 1,5 kilometrelik kısa parkurda mücadele etti.

Maratona, Türkiye ve Yunanistan'dan 250 sporcu katıldı. Etkinliği, Yunanistan'ın Simi Adası'ndan (Sömbeki) gelen çok sayıda Yunan ile Datçalılar izledi.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen maratonun Türkiye'de ilk ve tek olduğuna işaret etti. 

Türkiye'nin birçok şehrinde kış şartları etkili olurken Datça'da insanların denize girdiğini belirten Üncü, "Bu organizasyon dokuz yıl önce başladığında pek çok hedefleri vardı. Ege'nin iki yakasını birleştiren bir organizasyon. Bizim Datça'da gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, rekabetin ötesinde dostluk ve barış mesajları içeriyor" dedi.

Maratonda her yıl bir temayı esas aldıklarını ve bu yılın temasının "Kadına Şiddete Hayır" olduğunu anlatan Üncü, "Sporcularımız Ege Denizi'nde bu sloganla kulaç atıyor. Kadına yönelik şiddette sadece bu suçu işleyenlerin yakalanması, suçlunun ve suçun ortadan kaldırılmasını sağlamıyor. Her ortamda kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için mesajların verilmesi gerekiyor. Kadın erkek eşitliğinin her platformda vurgulanması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Üncü, Özgecan Aslan cinayetinin Türkiye'yi derin yaraladığını vurgulayarak, başsağlığı dileğinde bulundu.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ise Ege'nin Türk ve Yunanların ortak kullandıkları bir dostluk denizi olduğunu söyledi. Maratona Yunanistan'dan yüzücülerin katılmasını anlamlı bulduğunu dile getiren Tokcan, "Bu sayede iki ülke insanları arasındaki dostluk ve barışı güçlendiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışa katılan 250 kişiden en küçüğünün 13, en yaşlısının ise 77 yaşında olduğu öğrenildi. Yarışı tamamlayan tüm sporculara katılım belgesi verileceği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber