Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Ekim 2014 - 18:13 Yorum: 0

Ege Denizi'nde kaybolan kişinin aranması

Urla Kaymakamı Demiryürek, Gerence Koyu'na gelerek çalışmalar hakkın bilgi aldı

Ege Denizi'nde kaybolan kişinin aranması

İZMİR (AA) - Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, pazar günü arkadaşlarıyla balık tutmaya çıktığı şişme botun akıntıya kapılması üzerine, kıyıya ulaşıp yardım çağırmak için denize atlayan ve 4 gündür haber alınamayan 20 yaşındaki Orhan Bingöl'ü arama çalışmalarına bilgi almak üzere Gerence Koyu'na geldi. 

Çalışmalara katılan Sahil Güvenlik, Jandarma ve Deniz Polisi ekiplerinden bilgi alan Demiryürek, aileyle sohbet etti.

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarını yerinde izleyen Orhan Bingöl'ü annesi Ayla Gül, havadan, karadan ve denizden yapılan aramaların devam ettiğini dile getirerek, "Herkes sağ olsun yardımcı oluyor. Dört koldan arıyoruz, aramadığımız hiçbir yer kalmadı. Bir umut bir ışık bir şey bekliyoruz ama hiçbir şey yok" diye konuştu. 

Orhan Bingöl'ün nişanlısı Senem Aşkın da nişanlısıyla ilk olarak gece 01.45'de irtibat kurduğunu, "Bana botu şişirdiklerini denize açılacaklarını söyledi. Ben gitmemesini söyledim ama 'bir şey olmaz' dedi. En son 02.36'da görüştük sosyal medya üzerinden yer bildirimi yapmamı söyledi ben de yaptım. Sonra aradığımda telefonu kapalıydı" ifadesini kullandı.  

Baba Yusuf Bingöl ise olay günü saat 19.00'da oğluyla yemek yediğini aktararak, "Eniştesiyle balığa gitmek istediğini söyledi. Ben de müsaade etmedim. Israr etti, 'Baba 2 hafta sonra nasıl olsa askere gideceğim bana bir değişiklik olur' diyerek çıktı, gidiş o gidiş. Bir daha haber alamadık" dedi.

-Olay

Pazar günü Gerence Körfezi'nde şişme botla deniz açılan Orhan Bingöl, botun akıntıya kapılıp sürüklenmesi üzerine, "yüzerek kıyıya ulaşıp yardım çağırmak" için bottan denize atlamış ve bir daha kendinden haber alınamamıştı. Pazar gününden bu yana hava şartlarının elverdiği sürelerde devam eden arama kurtarma çalışmalarında Bingöl'e ait bir ize rastlanmadı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber