Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Eylül 2014 - 12:53 Yorum: 0

Ege Üniversitesi'ndeki etkinlikler

"Toplum için Teknik Eğitim ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" törenle imzalandı

Ege Üniversitesi'ndeki etkinlikler

İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (EMYO) ile Cummins Sınai ve Otomotiv Ürünleri tarafından hayata geçirilecek "Toplum için Teknik Eğitim ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"yle ilgili ortaklık sözleşmesi, törenle imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, törendeki konuşmasında, Türkiye'nin gelişiminde kadın katkısının önemine işaret etti.

Yılmaz, ekonomik yaşamda kadınların yerinin artması hedefi doğrultusunda projenin oluşturulduğunu belirterek, projeyle üniversite sanayi iş birliğinin sağlanacağını kaydetti.

Projeyle mekatronik laboratuvarlarının alt yapısının kurulması, mekatronik alanında sanayinin gereksinimleri dikkate alınarak teknik eleman yerleştirilmesi ve sanayide kadın istihdamının artırılmasını hedefliyor.

Ege Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı, geçen yıl 1 kız 29 erkek öğrenci ile eğitime başlamış, bu yıl ise düzenlemeyle program kontenjanı, yüzde 50 kız yüzde 50 erkek olarak belirlenmişti.

-"Ulusal Kadın Hastalıkları ve Ana Çocuk Sağlığı Kongresi"

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, Türkiye Jinekoloji ve Obstetrik Derneği İzmir Şubesi, Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi iş birliğiyle "Ulusal Kadın Hastalıkları ve Ana Çocuk Sağlığı Kongresi" düzenleyecek.

Kadın hastalıkları ana temasıyla yapılacak kongre, Muhittin Erel Amfisi'nde 18-19 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

- Öğrenci toplulukları tanıtılıyor

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki 62 öğrenci topluluğunun tanıtımı, Ege Üniversitesi Spor Salonu önünde gerçekleştiriliyor.

Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Hizmetleri Şube Müdürü Orhan Kozan, öğrencilerin topluluklar sayesinde iş hayatlarına yönelik kazanımlar elde ettiğini dile getirerek, "Boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla üniversitemizdeki topluluklara giren öğrenciler, aslında bireysel gelişimlerini tamamlamak hatta kişisel gelişim seminerlerinde verilenden daha fazla bilgiye ve beceriye sahip olma imkanı buluyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber