Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Ege Üniversitesi'ndeki gerginlik

EÜ yerleşkesinde izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen grup ile özel güvenlik görevlileri arasında yaşanan gerginliğe müdahale eden polis 19 kişiyi gözaltına aldı

Ege Üniversitesi'ndeki gerginlik

İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi'nde (EÜ) geçen hafta meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri arasında çıkan gerginliğe müdahale eden polis, 19 kişiyi gözaltına aldı. 

EÜ Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, üniversite yerleşkesi içinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun da hayatını kaybettiği olayları protesto etmek için basın açıklaması yapmak istedi. Üniversite senatosunun aldığı karar gereğince basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen öğrenci grubu, kendilerini uyaran özel güvenlik görevlileri ile tartıştı. Bu sırada çıkan gerginlik, polisin müdahalesiyle yatıştırıldı.

Gözaltına alınan 19 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekipleri, yerleşke içindeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Bu arada Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesinde basın açıklaması yaparak, geçen haftaki olayları protesto etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber