Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Kasım 2014 - 21:18 Yorum: 0

Ege'de hayvanlara çipli takip uygulaması

Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları ve sahipli hayvanların Yaban Hayatı Bilgi Sistemi kapsamında takibi için belediyelere mikroçip dağıtımı yapıldığı belirtildi

Ege'de hayvanlara çipli takip uygulaması

MANİSA (AA) - Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa, İzmir, Muğla ve Aydın'daki sokak hayvanları ve evde beslenen hayvanların takibi amacıyla belediyelere mikroçip dağıtıldığını belirtti. 

Yazılı açıklama yapan Bayrak, Bakanlık tarafından sahipli ve sahipsiz hayvanların mikroçip takılarak kimliklendirilmesi çalışması kapsamında bölge müdürlüğü çalışma alanındaki tüm belediyelere mikroçip dağıtımının yapıldığını ifade etti.

Bayrak, şunları söyledi:

"Manisa, İzmir, Muğla ve Aydın'daki belediyelere 10 bin adet mikroçip, 10 bin adet kulak küpesi ve 50 adet mikroçip okuma cihazı ücretsiz olarak verildi. Proje kapsamında belediyelerde görevli veteriner hekimlerce sahipsiz tüm sokak hayvanlarına mikroçip ve kulak küpesi uygulaması, sahipli hayvanlara ise sadece mikroçip uygulaması yapılacak. Bu sayede hayvanların kısırlaştırma, aşılama, muayene, tedavi, sahiplendirme gibi işlemleriyle ilgili bilgiler Yaban Hayatı Bilgi Sistemi’ne (YABİS)  kaydedilecek ve internet üzerinden takibi yapılabilecektir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber