Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Şubat 2018 - 09:23 Yorum: 0

Ege’nin şeflerinden 5 yıldızlı mutfak

Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda aşçılar kıyasıya yarıştı.

Ege’nin şeflerinden 5 yıldızlı mutfak

Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda aşçılar kıyasıya yarıştı. Düzenlenen Ege Şefler Şampiyonası'nda lezzet şovu yaşandı.

Kuşadası Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kuşadası Kaymakamlığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği, Kuşadası Ticaret Odası ile Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) işbirliğinde Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar, dans ve müzik gösterileriyle renklendi.

Fuar kapsamında ilk gün düzenlenen Genç Aşçılar yarışması ise nefes kesti. aşçılara kapalı kutular içinde verilen malzemelerle yemekler yapılması istendi. Fuar ziyaretçilerinden de büyük ilgi gören ve yer yer futbol karşılaşmalarını andıran tezahüratlara da sahne olan yarışmada, aşçıların yaptıkları yemekleri fotoğraflamak için kuyruklar oluştu. Hünerlerini sergilen aşçılar günün sonunda jürinin değerlendirmesiyle madalyalarına kavuştu.Genç aşçılar kategorisinde Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Sinem Tamkan, altın madalyayı alan isim oldu.

10'u yurtdışından 43 kişilik dev bir jüri tarafından değerlendirilen Ege Şefler Şampiyonası'nda ise kupayı yine Mersin Üniversitesi ekibi aldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Enes Gürhani, Nasibe Uluk ve Fatih Bayhan ekibi takım olarak Ege'nin şefleri oldu. Üç şef de kapalı kutuda kendilerine verilen malzemeyle 2 saat süresiyle yaptıkları başlangıç, tatlı ve ana yemeğe kattıkları lezzetle jüriden 90 puan alarak kupayı aldı. Şefler, en güzel yemeklerin sevgiyle yapıldığını belirterek, "İyi aşçı olmanın yolu işinizi sevmekten geçer. Sevgi yemeğinize lezzet katar" dedi.

Kupaları veren KUPAD Başkanı Uğur Apak'da, günümüzde otel mutfaklarının en taze ürünlerden sunum yaptığını söyledi. Apak, "39 yıldır bu işin içindeyim. Bu konuda bazı şüpheleri olanlar var. Onları şunu söylemek istiyoruz. Otel mutfaklarına tüm ürünler, kalite kontrolü sonrasında alınır. En taze, en iyi ürünler kabul edilir. Hiçbir aşçı adının kötüye çıkmasını istemez. Bu yüzden otele giren tüm ürünleri sanki kendi mutfağına alıyormuş gibi seçer. Otellerde artık şov ocakları var. bu ocaklarda herşey sıcak sıcak yapılıyor ve öyle sunuluyor. Kısaca tüm mutfaklarımız 5 yıldızlı" diye konuştu.

TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz ise, turizm sektörüne gastronominin yön verdiğine dikkat çekti. Yılmaz, Anadolu mutfağını uluslararası arenaya taşımak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki yıl önce bu konuyu gündeme getirdiğini hatırlattı. Yılmaz "O günden itibaren biz de çalışmalarını hızlandırdık. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 100 haklı. Kendi öz sermayenize sahip çıkmazsanız, dünyaya kendinizi nasıl tanıtacaksınız. Bu yüzden 7'den 70'e herkesin mutfağımıza sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Ege’nin şeflerinden 5 yıldızlı mutfak

Ege’nin şeflerinden 5 yıldızlı mutfak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber