Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 14:03 Yorum: 0

EGİAD’ın ilk kadın başkanı veda etti

EGİAD Başkanı Seda Kaya, seçimli genel kurul öncesi 4 yıllık başkanlık sürecini değerlendirerek veda etti.

EGİAD’ın ilk kadın başkanı veda etti

EGİAD Başkanı Seda Kaya, seçimli genel kurul öncesi 4 yıllık başkanlık sürecini değerlendirerek veda etti.

Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) ilk kadın başkanı Seda Kaya, görev yaptığı 4 yıllık başkanlık sürecini değerlendirdi. Seçimlerde önce konuşan Kaya, yeni dönemde dernek bünyesinde bir görev almayacağını ifade ederek, 48 aylık görev süresince 490'dan fazla organizasyona imza attıklarını söyledi. Siyasete girmek gibi bir düşüncesi olmadığını da anlatan Başkan Kaya, onun yerine çeşitli federasyon ve konfederasyonlardaki görevlerini sürdürüp şirket yönetimine ağırlık vereceğini söyledi. Bugüne kadar 2 dönem başkanlık yaptığını ve tüzük gereği yeniden başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Başkan Kaya, "EGİAD'daki 11 yıllık üyeliğimde 4 yıl boyunca başkanlık yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu 4 yıllık süreci kapsayan 48 aylık süreçte toplam 490'dan fazla organizasyona imza attık. Çeşitli projelerimizi de sizlere aktardık ama hiçbirinde bu kadar duygulu bir an yaşadığımı itiraf etmeliyim. Bizi birleştiren güçlü bir şey varsa, o da inanç oldu. Kendimize inanmak, birbirimize inanmak, içinde yaşadığımız dünyanın biz çabalarsak daha iyi bir hale gelebileceğine inanmak, yeni fikirlerin, projelerin, yüzyıllardır devam eden problemleri çözebileceğine inanmak. En önemlisi, ekip ruhuyla hareket edildiğinde, birçok insanın hayatına, güzellikler katabileceğimize inanmaktı. Bugün, kişisel gelişmemizden tutun da kentimizin ya da ülkemizin gelişmesine ket vuran, yaratıcılığın soluğunu kesen engellerin aşılması için, işte bu seviyede bir inanç gerekmektedir. Biz bu inançla hareket ettik ve EGİAD'ı bu inançla temsil ettik. Odaklandığımız hedefle, 48 ay gibi bir sürede Danışma Kurulları, Ege Toplantıları, Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri, Uluslararası Ziyaretler başta olmak üzere 490'ın üzerinde organizasyon ve projeye imza attık. Dernek olarak, bugüne kadar başlattığımız, bütün projelerde, kentimizin, gençlerimizin geleceği üzerine inşa edilecek inisiyatifler geliştirdik" ifadelerini kullandı.

"Bu süreçte de her zaman devletimizin yanında durduk"

Seda Kaya, "Siyasi ve ekonomik çalkantıları yaşayıp, terör belasıyla baş etmiş, bir darbe girişimini atlatmış ülkenin vatandaşları olarak çok zorlu süreçlerden geçtik. AB ile inişli çıkışlı ilişkilerle müzakerelerin eşiğine geldik, Rusya krizi yaşadık. Bunların gölgesinde kendi görüşümüz ışığında sayısız demeç verdik, rapor hazırladık. Tüm bu krizlerde sarsılmaz bir mantıkla etkili bir söylemde bulunmak, gerçeklere dikkat çekmek en büyük sorumluluğumuz oldu. Bu süreçte de her zaman devletimizin yanında durduk, hükümetimizin eleştirilmesi gereken kararlarına dikkat çektik, gerektiğinde de eleştirdik. Ekonomik büyümenin ciddi boyutlarda yavaşladığını, işsizliğin uzun zamandır hiç olmadığı kadar yükseldiğini, kadına yönelik şiddet ve yine kadınlar ile çocuklara yönelik istismarın hızla arttığını, kardeşçe yaşamamız için terör belası başta olmak üzere birçok konuda yeni adımlar atılması gerektiğini üstüne basa basa vurguladık. Bu anlayışla ve onurlu bir görev duygusuyla devraldığım başkanlığı yine bir başkasına devrederken tam bir güven duygusu içerisinde olduğumu belirtmek isterim. Güven duygusu içindeyim; çünkü görevi, uzun zamandır birlikte görev yaptığım, birlikte çalıştığım değerli dostum Aydın Buğra İlter'e devretmekteyim. Kendisine de bu vesileyle yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Düzenlenen basın toplantısına, Kaya'nın yanı sıra EGİAD'ın 14. dönem başkan adayı Aydın Buğra İlter ile 13. dönem başkan vekilleri de katıldı.

EGİAD’ın ilk kadın başkanı veda etti

EGİAD’ın ilk kadın başkanı veda etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber