Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...14:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?" dedi.14:49 Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...
Sami Er
Yerel 31 Mayıs 2016 - 18:28 Yorum: 0

Eğirdir Gölü’nden 7 Bin Metre Ağ Çıkarıldı

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında denizlerde başlatılan Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi'ne...

Eğirdir Gölü’nden 7 Bin Metre Ağ Çıkarıldı

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında denizlerde başlatılan Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi'ne 2016 yılında içsuların da dahil edilmesiyle Eğirdir Gölü de bu projeden faydalandı. Eğirdir Gölü'nün Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) Müdürü Şakir Çınar, dünyanın tatlısu konusunda çok fakir olduğunu söyledi. Çınar, "Eğirdir Gölü'ne baktığımız zaman balıkçılık, kerevit üretimi, kerevit avcılığı lokomotif olarak yapılmakta. Türkiye'de üretilen elmanın 5/1'i Isparta havzasında üretilmekte. Kirazın başkenti Uluborlu yine burada. Yalvaç'ta kayısı üretilmekte. Biz aslında suyu ihtiyacımız olan ve bol miktarda kullanan bir belde şeklinde görülebiliriz. Çok kullandığımız suyu koruma konusunda neler yapıyoruza baktığımızda, mevzuat olarak Türkiye'nin en iyi korunan üzerine çok fazla mevzuat yazılmış tek sulan alan diyebiliriz. Birçok gölümüzde özellikle özel hükümler, mevzuatlar varken, Eğirdir Gölü içme suyu kaynağı olması ekstradan bazı mevzuatlara da tabi oluyor. Bahçe Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz ve Kalkınma Bakanlığı tarafından denizlerde yürütülen projenin içsularda uygulanmasının Eğirdir Gölü'nden başlamasındaki amacımız; biz burada büyük mücadele yapıyoruz. Mücadelemizle bir farkındalık oluşturmak istiyorduk. Dolayısıyla bu farkındalığı oluşturabildiysek ne mutlu bize. Enstitü olmak, enstitü olarak faaliyetlere devam etmek, Eğirdir gibi küçük bir yerde çok kolay değil. Biz kamunun ve yerelin desteğini almasak bu faaliyetlerde başarılı olamayız. Bu çalışmalarımızda balıkçılarımızın büyük desteğini aldık. Bizimle birlik içerisinde olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BATARSAK HEP BİRLİKTE BATACAĞIZ"

İnsanın her alanda eğitilmesiyle daha yaşanabilir bir dünya, daha yaşanabilir bir çevre elde edileceğini konuşmalarında dile getiren Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş da, "Bugün Eğirdir Gölü'nün vahşi av malzemelerinden temizlenmesinin kapanış toplantısını yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Çok önemli bir proje. İnsanların eğitimini arttırırsak çok şeyleri hayatımıza yön verebiliriz. Doğayı en çok kirleten canlı insandır. Eğer insanları iyi bir şekilde eğitirsek, daha iyi yaşanabilir bir ülke, daha yaşanabilir bir çevre elde etmiş oluruz. Bu göller, çevre hepimizin. Bu geminin içerisinde hepimiz varız. Batarsak hep birlikte batacağız. Yaşayacaksak da hep birlikte yaşayacağız. Arkadaşlarımız gölden 7 bin metre ağ ve 1000 adet de kerevit sepeti çıkartmışlar. Ben hepsini çalışmalarından dolayı yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Devletimiz Eğirdir'e 2 tane önemli bir kurum vermiş. Birisi su ürünleri alanında, diğeri ise tarım alanında, bu iki kurumumuzun çok ciddi ve başarılı çalışmaları var. Ben bu iki kurumumuzdan da projelerinin devamını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eğirdir SAREM'e katkı ve desteklerinden dolayı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Emre'ye, Daire Başkanı Ramazan Çelebi'ye, EKOBİR Başkanı Mehmet Sezgin'e ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e, Eğirdir SAREM tarafından hazırlanan plaketler, Kaymakam Abdullah Akdaş tarafından takdim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber