Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:02 Bıçakla yaralama şüphelisi tutuklandı17:02 Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı
Sami Er
Eğitim 21 Eylül 2017 - 11:03 Yorum: 0

Eğitim Bir Sen Başkanı Babal, eğitim sorunlarına değindi

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ziya Babal ilçede eğitim öğretim kurumlarında yaşanan sorunları dile getirdi.

Eğitim Bir Sen Başkanı Babal, eğitim sorunlarına değindi

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ziya Babal ilçede eğitim öğretim kurumlarında yaşanan sorunları dile getirdi.

2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Eğitim Bir Sen Kdz. Ereğli Şube Başkanı Ziya Babal, okul idarecilerinin sürekli soruşturma ve azarlanmaya maruz kaldığını söyledi. İlçede yeni yapılan okulların denetim yapılmaması nedeniyle birçok eksikle birlikte teslim edildiğinden idarecilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Babal, kendilerini kaygılandıran durumlar bulunduğunu ifade etti.

"Nitelikli yönetici bulmak imkansız hale gelecek"

Babal yazılı olarak yaptığı açıklamada şu konulara değindi; "Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken 2017-2018 yılının hepimiz için hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum. Şüphesiz iyi ve güzel dilekler başarı için yeterli değil. Başarıya giden yolları arayıp bulmak, azim ve kararlılıkla hedefe doğru yürümek hepimizin görevi. Başta bakanlığımız olmak üzere, yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve anne babaların topyekun seferber olmadan, içinden çıkabilecekleri bir süreç değil bu. Şüphesiz herkesin bu sürece olumlu katkıları olabildiği gibi, olumsuz etkileri de olabilmektedir. Bu işin çözümü, öncelikle özeleştiri, gayret ve samimiyettedir. Eğitimciler Birliği Sendikası Kdz. Ereğli Temsilciliği olarak çocuklarımızın geleceği ile ilgili ümidimizi korurken, geriye dönüp baktığımızda bizi kaygılandıran ve ajandamıza not ettiğimiz bazı hususların da yine çocuklarımızın yarınları adına altını çizmek istiyoruz. Gecikmeli de olsa birçok okulumuza yeni idareciler atanarak okullarda yaşanan idari boşluk kapatılmıştır. Göreve yeni başlayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bir süre önce mülakat sonuçları üzerinden bir takım spekülatif sataşmaların yaşandığı herkesin malumudur. Ancak atama sonuçlarına baktığımızda her kesimden, farklı sendikalara mensup arkadaşların yerleştiği de görülmektedir. Bu yıl yönetici mülakatlarına maalesef yeterli sayıda adayın müracaat etmediğini belirtmek gerekiyor. Hatta bu yüzden bazı okul müdürlüklerinin boş kaldığını biliyoruz. Bunun nedenleri üzerinde yetkililerin düşünmesi gerekiyor. Binbir güçlükle okulları idare etmeye çalışan arkadaşlarımızın taltif edilmesi bir yana, sürekli soruşturma ve azarlanmaya maruz kalmaları, her gün yeni yeni sorumluluklar yüklenmeleri, onları yöneticilikten uzak durmaya sevk etmektedir. Bu durum böyle devam ettiği taktirde gelecek yıllarda nitelikli yönetici bulmak imkansız hale gelecektir diye kaygı duyuyorum. Yeni yapılan okullar, müdürlerin adeta kâbusu olmaya devam ediyor. Yeterli denetim yapılmadığı için birçok eksiği ve gediği ile birlikte teslim alınan binalar, sorunlar yumağı halinde okul müdürlerinin kucağına bırakılırken sorumlular ihale kovalamaya devam etmektedir."

"Parayı bastıran istediği okula çocuğunu verebilmektedir"

Bakanlığın ilköğretim okullarında uyguladığı adrese dayalı kayıt sisteminin kimi işgüzar yöneticiler tarafından göz göre göre rafa kaldırıldığını vurgulayan Babal, parayı bastıran, ya da adamını bulan herkesin istediği okula ve istediği öğretmene çocuğunu verebildiğini belirtti. Alınan bağışlarla devlet okullarının da neredeyse paralı hale geldiğini ifade eden Babal "Adres bölgesi dışından alınan öğrenciler bazı okullarda izdihama yol açarken, kimi okulların öğrencisizlikten yakındığını görüyorum. Okulların açılacağı güne kadar devam eden il içi ve il dışı öğretmen atamaları, teşkilatı felç etmiş durumda. Özür atamaları dahil tüm atamalar Eylül ayına kadar tamamlanmalı, öğretmen açığı olan okullara dersler başlamadan önce görevlendirmeler mutlaka yapılmalıdır. Dağıtılan bedava kitapların içerik olarak yetersiz bulunması ve onların yerine yardımcı ya da kaynak kitaplar önerilmesi, velilere ciddi maliyet yüklerken, bakanlığımızın bedava kitap uygulaması amacına ulaşmak şöyle dursun, aleyhte propagandaya vesile olmaktadır. Okullarda olması gereken yardımcı personelin olmayışı, imkânı olmayan okul yöneticilerini farklı arayışlara iterken, çok ciddi riskleri de beraberinde getirmektedir. Öğrencilerin taşınması, ihale süreçleri ve uygulamada karşılaşılan zorluklar hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin kâbusu olmaya devam etmektedir" dedi.

Babal valileri de uyardı

Eğitim Bir Sen Kdz. Ereğli Şube Başkanı Babal, öğrenci velilerini de uyararak eğitimcileri küstürerek çocuklarına kötülük yaptıklarını dile getirdi. Babal açıklamasını şu şekilde tamamladı "Son olarak kısa da olsa velilerimizden söz etmek istiyoruz. Öğretmenine güvenmeyen, en küçük sorunları bile abartarak içinden çıkılmaz hale getiren, çocuklarıyla yeterince ilgilenmeyen ve her şeyi şikâyet konusu yaparak eğitimcileri küstüren veliler, farkında olmasalar da aslında kendi çocuklarına kötülük etmektedirler. Velilerimizden bunları beklerken öğretmenlerimizin de klasik devlet memuru anlayışından uzak, kendi çocukları için istediklerini öğrencilerine de vermeye çalışan, özveri sahibi olmalarını beklemek sanırım herkesin hakkı. Bütün bunların kısmen telafi edildiği, herkesin kendine çeki düzen verdiği, daha az sorunlu ve daha başarılı bir dönem geçirmemiz dileğiyle."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber