Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mayıs 2016 - 13:08 Yorum: 0

Eğitim-bir-sen Engel Tanımayanlar İle Birlikte

Engelliler Haftası nedeniyle Memur Sen'in engelli üyeleri için Şirehan Otel'de toplantı düzenledi.

Eğitim-bir-sen Engel Tanımayanlar İle Birlikte

Engelliler Haftası nedeniyle Memur Sen'in engelli üyeleri için Şirehan Otel'de toplantı düzenledi.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, Ak Parti Gaziantep Sosyal Politikalar İl Başkanı Ayşenur Mirkelam, Ak Parti Engelliler Komisyonu Başkanı Hanifi Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve birçok sivil toplum kuruluşu yöneticisinin katıldı. Memur - Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ahmet Gök, engellilerin çalışma hayatında karşılaştığı sorunlara ve son yıllarda engelli çalışanlara yönelik elde edilen kazanımlara değindi.

Gök, "Bir insanın değerini fiziksel özelliklerinin eksikliği yada kusursuzluğun da aramak ışığı olmayan taş parçasına elmas muamelesi yapmaktan farksızdır. Memur-Sen toplu sözleşmede daha önceki kazanımlara yüzde 90" lık bir artış ilave etmiş, genel tekliflerimizden 43'ü, hizmet kolları sözleşmesinde ise 170 teklifimiz kabul görmüş, toplam 213 kazanım hayata geçirilmiştir. Özellikle bakmakla yükümlü olduğu birinci derecede yakını olan kamu çalışanımıza günlük bir saatlik bakım izni, nöbet yazılmaması ve servis kolaylığı sağlanması engelli kardeşlerimize dönük özel kazanımlar olarak dikkat çekmektedir. Ayrıca olumsuz hava şartlarında engelli kamu çalışanlarının ulaşımda zorluk yaşayacağı günlerde mülki amirlere engellilere dönük idari izin verme yetkisi de bir diğer kazanımımızdır. Ayrımcılığın tamamen ortadan kalktığı, engellilerin topluma tam ve etkin katılmasının, erişilebilirliğin, fırsat eşitliğinin mükemmel anlamda işlediği bir sistem kurmadan mücadelemiz kesintisiz sürecektir. Eşitliğin ötesinde engellilerin her alanda pozitif ayrıma tabi tutulduğu bir sistem kurmak mecburiyetindeyiz. Velhasıl ışığımızı engelleyen tüm perdeleri yırtıp, elmaslarımızın ışığını gün ışığıyla birleştirmek insanlığın ortak borcudur" diye konuştu

Eğitim-bir-sen Engel Tanımayanlar İle Birlikte

Eğitim-bir-sen Engel Tanımayanlar İle Birlikte

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber