Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 18:08 Yorum: 0

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şubeleri Goalball Şampiyonası Düzenledi

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şubeleri, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, engellilere karşı daha duyarlı olmak amaçıyla 8 lisenin katıldığı Goalball...

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şubeleri Goalball Şampiyonası Düzenledi

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şubeleri, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, engellilere karşı daha duyarlı olmak amaçıyla 8 lisenin katıldığı Goalball Şampiyonası düzenledi.

Eskişehir Eğitim-Bir- Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, şampiyona ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kamuda çok sayıda hizmet üreten engelli vatandaşın bulunduğuna dikkat çeken Karaman, "Engelli vatandaşlarımızın nüfusun önemli bir kısmına tekabül ettikleri de sıkça paylaşılan bir bilgidir. Eğitim hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir sendika olarak, sorunun her iki penceresinden de bakmayı ve çözümüne katkı sunmayı amaçlıyoruz. Engelli vatandaşlarımızla ilgili gördüğümüz en önemli sorun, mental yetersizlik olarak değerlendiriyoruz. Özellikle kamu yönetici ve çalışanları engelli bir mesai arkadaşıyla çalışma ve onunla birlikte hizmet üretme noktasında eksiklikler göstermektedir. Bu sorunun çözümü ancak eğitimle mümkün olabilir. Sendika olarak, yarınlarımızın emanetçisi gençlerimizi bu mental değişikliğe hazırlamanın yanında, sorunun çözümünü geleceğimiz olan gençleri eğitmekte olduğuna işaret ettik. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe 8 liseden öğrencilerimiz katıldı. Kaybedeni olmayan bir şampiyona da herkes kazandı. Öğrencilerimizin bundan sonraki hayatlarında engelli arkadaşlarına karşı daha duyarlı, ve sorunlarına karşı daha diğergam olmalarını bekliyoruz. Mini şampiyonamızın içerisinde gördük ki, bu konuda şimdiden önemli bir mesafe kat ettik. Etkinliğe katılan öğrencilerimize, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve Eskişehir Görme Engelliler Spor kulübüne teşekkür ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber