Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 03 Aralık 2016 - 14:13 Yorum: 0

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sevinç: "Eğitim müfredatı değişecek"

Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Sevinç, "İnşallah çok yakın bir zamanda müfredat ile ilgili sonucu da, raporu da açıklayarak ilgili ve yetkilileri...

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sevinç: 'Eğitim müfredatı değişecek'

Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Sevinç, "İnşallah çok yakın bir zamanda müfredat ile ilgili sonucu da, raporu da açıklayarak ilgili ve yetkilileri ile paylaşacağız" dedi.

Eğitim Bir-Sen Milas İlçe Temsilciliği tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Sevinç, Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim Sen Muğla Şube Başkana Önder Uçak, Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Tevfik Aksoy, Eğitim Bir-Sen Milas Temsilcisi Ali Akarca ve Eğitim Bir-Sen üyeleri katıldı.

Eğitim Bir-Sen Milas Temsilcisi Ali Akarca, Milas'taki çalışmalar hakkında bilgi verirken, katılım için teşekkür etti. Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder uçak ise sendika olarak sadece ekmek için değil, hak, hukuk ve özgürlükler için de mücadele ettiklerini söyledi. Uçak, "Çukurların ürettiği mağdur kardeşlerine koşan, evlerini ziyaret ederek onları kucaklayan bizden başka bir teşkilat yok. Bayır Bucak ile ilgili bir gelişme olduğunda iki ay içinde 160 yardım tırını yola çıkaran, Suriye ile ekmeğini bölüşen, Müslümanlar için Nyanmar'da gözyaşı döken başka bir teşkilat yok" dedi.

15 Temmuz sürecinden de bahseden Uçak, demokrasi ve insan haklarından dem vuranların sessizliğe büründüğünü, milliyetçilik söylemleri ile ön plana çıkanların önce "bekle-gör" taktiği uyguladıklarını öne sürdü.

"28 bin yetim çocuğa sahip çıkıyoruz"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Sevinç, 1997 yılında 14 Şubat tarihinde atılan Eğitim Bir-Sen temelinin bugün 400 bin gibi bir rakama ulaştığını söyledi. Sevinç, "Eğitimciler Birliği Sendikası'nın da proje ortağı olduğu bir konumuz var. Her sınıfın bir yetim kardeşi var. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, İHH ve Eğitim Bir-Sen'in ortağı olan bu projede 28 bin yetim çocuğumuza sahip çıkıldı. Bu elbette yeterli değil. Birleşmiş Milletler'in raporuna göre dünyada 200 milyon yetim çocuk olduğu düşünülüyor. Maalesef koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nde bu rakam 28 bin. Bu sayıyı daha da arttırmamız gerekiyor. Bu konuda sizlerin büyük desteklerine ihtiyacımız var. Hristiyan misyonerleri özellikle Afrika ülkelerindeki kimsesiz ve sahipsiz 2 milyon yetim çocuğu Hristiyanlaştırmaya çalışıyor" dedi.

Eğitimde İzleme Değerlendirme Raporu

Sevinç, eğitim ile ilgili bütün göstergeleri içeren, farklı açılardan değerlendiren her birine yönelik analizlere yer verilen kapsamlı bir "İzleme-Değerlendirme" raporu hazırladıklarını söyledi. Sevinç, "Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde muhafazakar sağ cenahtan hazırlanan ilk rapordur. Bu raporları Başbakan'dan Bakanlara ve milletvekillerine kadar herkese gönderdik. "Öğretmenlik Mesleği ve Mesleğin Statüsü" konulu bir rapor hazırlandı ve bu da kamuoyu ile paylaşıldı" ifadelerini kaydetti.

"Müfredat değişecek"

Ülkede kasabın, bakkalın, toplumun her kesiminin eğitim mütahassısı olduğunu ileri süren Sevinç, "Ama en az konuşturulan kesim, en az dinlenilen kesim maalesef öğretmenlerimiz. Bunun değişmesi gerekiyor. Bunu değişmesi gerekiyor, bunu değiştirecek olanlar da yine bizleriz. Yine ülkemizin en büyük sorunlarından birisi ve herkesimin bir şekilde dile getirdiği müfredat programı var. Herkes şikayetçi ama bir türlü adım atılmıyor. Cumhurbaşkanımız "Şu müfredat konusuna bir el atın" demese kimse kımıldamayacak. Biz bu konuda uzun süredir daha gündeme gelmeden çalışıyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda müfredat ile ilgili sorucu da, raporu da açıklayarak ilgili ve yetkilileri ile paylaşacağız. Eğer ülkemiz düzelecekse, müreffeh bir hayat seviyesine ulaşacaksa bunun yolu Dolar'dan, Mark'tan, Euro'dan değil, para değil eğitimdir" dedi.

Rektörlük Seçimleri

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Sevinç, rektörlük seçimleri ile ilgili değerlendirmesinde, "Allah'tan Kanun Hükmünde Kararname ile rektörlük seçimleri iptal edildi. Cumhurbaşkanı doğrudan rektör ataması yapacak. Biz Eğitim Bir-Sen olarak daha önce hazırladığımız YÖK raporunda bu konuyu dile getirmiş öneri olarak sunmuştuk. Cumhurbaşkanımızın bu adımı ile bundan sonra rektörlük seçimi ile ilgili üniversitelerimizde kamplaşma, kutuplaşma inşallah olmayacak" dedi.

Ders kitaplarının yeniden gözden geçirilmesi

Sevinç, ders kitaplarının yeniden gözden geçirilerek milli ve manevi değerlere sahip, yeni anlayışla dizayn edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu yapılacak çalışmada siz öğretmen kardeşlerimizin büyük payı olacak. Zaman zaman Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredat ve kitap inceleme konusunda illerden isim isteniyor. Burada il ve ilçe Milli eğitim Müdürlerine büyük görev düşüyor. Bu işi hakkı ile yerine getirecek, bu işin sancısını çeken arkadaşlarımızın bu tür çalışmalara ve komisyonlara seçerek göndermeliyiz" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber