Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Güncel 14 Mart 2015 - 19:18 Yorum: 0

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın:

"Çözüm süreci bugün Türkiye için bir şanstır"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın:

ŞIRNAK (AA) - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çözüm sürecinin Türkiye için bir şans olduğunu söyledi.

Yalçın, Cizre'de sendika üyeleriyle öğretmenevindeki toplantının ardından yaptığı açıklamada, çözüm sürecinde gelinen noktayı önemsediklerini belirtti.

Bölgedeki diğer dinamiklerin de çözüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Çözüm sürecinin alt edilmesini ve tersine döndürülmesine sağlamaya çalışanların deşifre edilmesi anlamında sürecin zemininin geniş tutulması son derece önemlidir" dedi.

"Çözüm süreci bugün Türkiye için bir şanstır. Bunun ıskalamaması, konunun taraflarının mutlaka bu süreci düzgün değerlenmesi, bölge insanın hayrına olacak" diyen Yalçın, şunları söyledi:

"Bölgedeki terör gerçeğinin ortadan kaldırılması, Türkiye'deki siyasal iradenin bu konuda bir koalisyon hükümetin olmaması ve bu konuda inisiyatif almasının bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmiş olalım. Cizre'nin yatırımdan imkan alabilmesi, insanların emniyet içerisinde bir yaşam standardının yakalayabilmesi açısından çözüm süreci önemli. Hükümete çağrımız bu süreçte muhatabın sadece HDP olmaması gerektiği, bu bölgedeki bütün dinamiklerin içerisinde olduğu sosyal tabanın yer almasıdır." 

Yalçın, hükümetin bölgede okulların boş kalmaması adına eğitim kurumlarına öğretmen atamasının takdir edilmesi gereken bir davranış olduğunu ifade etti.

Şırnak'a son atamalarda bin 328 öğretmenin görevlendirildiğine dikkati çeken Yalçın, "Bölgedeki öğretmenlerin uzun yıllar görev yapabilmesi için sendika olarak toplu sözleşme masasında eğitim çalışanları için ek tazminat verilmesi talebinde bulanacağız. Hükümete ve siyasi iradeye çağrımız bölgede çalışan eğitim çalışanının yaşam koşulu düzeltilmeli. İstihdamda güçlük çekilen yerlerdeki çalışanlara özel ek tazminat verilmelidir" dedi.

Gazetecilerin, "Cizre'nin YGS'de sınav merkezi yapılmadığı için öğrencilerin mağdur oldukları" yönündeki sorusu üzerine Yalçın, "Türkiye geneli yapılan bir sınavda en ufak bir provokasyonun ciddi bir sıkıntı doğuracağı nedeniyle, o refleksten dolayı alınmış karardır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber