Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Ekim 2016 - 14:54 Yorum: 0

Eğitim-Bir-Sen’den Demirci’ye ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri Demirci ilçesini ziyaret etti.

Eğitim-Bir-Sen’den Demirci’ye ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri Demirci ilçesini ziyaret etti.

Demirci Eğitim-Bir-Sen Şube Temsilcisi Mustafa Kaya ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, okul ve kurumları ziyaret ederek kurum idarecilerinin ve eğitim çalışanlarının taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi. Yapılan değerlendirme toplantılarında eğitim çalışanları beklenti ve sıkıntılarını iletti.

Öner, planlanan program kapsamında ilk olarak Demirci Belediye Başkanı Sayın Selami Selçuk'u makamında ziyaret ederek, Eğitim-Bir-Sen'in amacı ve çalışmaları hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, amaçlarının sadece ücret sendikacılığı olmadığını, medeniyet değerlerimize sahip çıkmak adına yapılan her türlü samimi çalışmaya paydaş olacaklarını dile getirdi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Demirci'de eğitim adına yapılan her türlü faaliyette sivil toplum örgütleri ile hareket etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş ile bir araya gelen Öner, ilçenin eğitim sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Eğitim-Bir-Sen olarak sorunların çözümünde her zaman eğitim camiasının yanında olduklarını belirten Öner, yeni eğitim öğretim yılının vatana ve millete hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak makamdan ayrıldı.

Ziyaret kapsamında Demirci Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret eden Öner, okul müdürü Hasan Akkaya tarafından karşılandı. Okul idaresi ve öğretmenleriyle bir araya gelen Öner'e idareci ve öğretmenler tarafından; sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı girdiği ders saatindeki fazlalık, Özel öğretim öğretmenlerinin nöbet görevi talebi, sınıf öğretmenlerinin DYK kursları ile ilgili belirsizlikler, ilkokul ve ortaokullara ödenek verilmesi, idarecilerin ek ders konusundaki mağduriyetleri gibi hususlarda talepler dile getirildi.

Öner, dile getirilen maddelerden büyük bölümünün 19. Eğitim şurasında sendikaları tarafından hükümet yetkililerine iletildiğini ve kabul gördüğünü, uygulanma sürecinde olduğunu düşündüklerini söyledi.

Ziyaretlerine Demirci İmam Hatip Lisesi ile devam eden Öner, okul idaresi ve öğretmenleriyle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Ayrıca inşaat sürecinde olan İmam Hatip Ortaokulunun yapım aşaması hakkında Okul Müdürü Özcan Darıcı'dan bilgi aldı.

Ziyaretin son bölümünde okul temsilcileri ile bir araya gelen Öner, temsilcilerin taleplerini dinledi. "Sendikamızın yükünü omuzlayarak dört yüz iki bin kişiyle yetkili sendika olmamızda katkısı büyük olan okul temsilcisi arkadaşlara teşekkür ediyorum." diyerek sözlerine başlayan Öner şöyle devam etti:

"Sendikacılığı sadece cüzdan ve ücret sendikacılığı üzerine bina etmiyoruz. Sendikacılığımızda önce vicdan diyoruz, özgürlükler diyoruz, medeniyet değerlerimiz diyoruz, ücret araç diyoruz, amaç medeniyet davamıza hizmet diyoruz. Millet için, mazlumlar için, ülkenin huzuru için, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın erdemli, ahlaklı yetişmesi için, yeniden Büyük Türkiye için taşın altına bedenini koyan siz çok değerli teşkilatımın kahramanlarına teşekkür ediyorum."

"Kazanımların adresiyiz"

Toplu Sözleşme masasında elde edilen kazanımlarla kamu çalışanları adına önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Öner, "Elde ettiğimiz kazanımlar, kamu görevlileri tarafından takdirle karşılanmıştır. Elde edilenler, hedeflediklerimizden sadece bir kısmıdır. Kazanımlarımız, önümüzdeki süreçte artarak devam edecektir. Mücadele ederek kazandıklarımızı hayal bile edemeyenlerin, kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya çalıştıklarının farkındayız. Kazanımlarımızı alanda en iyi şekilde anlatmak bizim görevimiz. Okullara ziyaretler gerçekleştirerek kazanımlarımızı anlatmalıyız. " şeklinde konuştu.

"Her sınıfın bir yetim kardeşi var"

Eğitim-Bir-Sen olarak "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin paydaşı olduklarına ve önemsediklerine dikkat çeken Öner, "Bir yetim gülüyorsa, başına şefkat eli değdiği içindir. Bir yetim gülüyorsa, bütün bir toplum gülüyor demektir. Bu nedenle, desteklediğimiz "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine her üyemizin sahip çıkmasını ve destek olmasını bekliyor ve istiyoruz." dedi.

Demirci'ye gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ve görüşmelerin verimli geçtiğini söyleyen Mesut Öner, "Demirci ziyaretimiz kapsamında okullarımızı ziyaret ederek üyelerimizle bir araya geldik. Sıkıntılarını, taleplerini ve çözüm önerilerini aldık. İlçe yönetimimiz ve kurum temsilcilerimizle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Ziyaretimizde bizi en güzel şekilde ağırlayan İlçe Temsilcimiz Sayın Mustafa Kaya başta olmak üzere ilçe yönetimimize, okul yöneticilerimize, okul temsilcilerimize ve üyelerimize tek tek teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim-Bir-Sen Demirci İlçe Temsilcisi Mustafa Kaya ise şunları söyledi:

"Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanımız Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilçemizi ziyaret ettiler. Kurum ve okullarımızı ziyaret ederek eğitim çalışanlarının sorunlarını ilk elden dinlediler. Son olarak hep beraber ziyaret edemediğimiz okul müdürü ve okul temsilcilerimizle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Ziyaretlerinden dolayı İl Başkanımız Mesut Öner ve yönetim kurulu üyelerine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum."

Eğitim-Bir-Sen’den Demirci’ye ziyaret

Eğitim-Bir-Sen’den Demirci’ye ziyaret

Eğitim-Bir-Sen’den Demirci’ye ziyaret

Eğitim-Bir-Sen’den Demirci’ye ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber