Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 06 Ekim 2016 - 18:33 Yorum: 0

Eğitim Bir-Sen’den öğrencilere müstehcen içerikli kitap dağıtılmasına tepki

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Nilüfer Belediyesi'nin okullarda dağıttığı müstehcen içerikli kitabı protesto etti.

Eğitim Bir-Sen’den öğrencilere müstehcen içerikli kitap dağıtılmasına tepki

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Nilüfer Belediyesi'nin okullarda dağıttığı müstehcen içerikli kitabı protesto etti. Milli Eğitim Temel Kanunu'nda belirtilen ilkelere tamamen aykırı, bozuk üslupla yazılmış Muzaffer İzgü'nün "Zıkkımın Kökü" adlı kitabın okullarda gelişme çağındaki öğrencilere dağıtılmasını eleştiren Şube Başkanı Numan Şeker, projeyi hazırlayan Nilüfer Belediyesi'ne, izin veren yetkililere, "Bu ahlaksızlığın hesabını kim verecek" diye sordu.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi Başkanı Numan Şeker, Nilüfer Belediyesi'nin kütüphanelerinde her yıl okuyucuları ve yazarları bir araya getirmek için düzenlediği "Çocuklara Kitap Söyleşileri" çerçevesinde okullarda dağıttığı kitapların müstehcen içerikli olmasına tepki gösterdi. Numan Şeker, "Bunun için Nilüfer Kaymakamlığı'na 26.08.2016 tarihinde 40796561-821.99-13 sayılı yazıyla başvurularak, belediye kütüphanelerinde her yıl okuyucular ile yazarların bir araya getirileceği bildirilmiştir. İkinci proje için ise, 22.09.2016 tarihinde, 52228648/310/10068835 "Boyun Kadar Kitap Oku Projesi" adı altında, Nilüfer Rotary Kulübü ile Nilüfer Belediye Başkanlığı işbirliğiyle yine kaymakamlığa yazı yazılmıştır. Nilüfer Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu iki projeye resmi yazı ile onay vermiştir. Ancak burada yazarlarla buluşma diye onay alınmıştır. Kitap dağıtımı ile ilgili onay alınmamasına rağmen, içeriği ilgili makamlarca incelenmeden, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, müstehcenliği göz ardı ederek çocuklara kitap dağıtmıştır. 11 Ekim Salı günü Üçevler Kütüphanesi ve Nazım Hikmet Kültür Evi'nde Muzaffer İzgü ile öğrenciler buluşturulmuş, projede okullara kitap dağıtımı izni olmamasına rağmen, Muzaffer İzgü'nün "Zıkkımın Kökü" adlı kitabı Nilüfer Belediyesi tarafından okullara dağıtılmıştır. Kitabın içeriğinde Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen ilkelere tamamen aykırı, milletimizin örf ve adetleri, ahlaki değerleriyle hiç bağdaşmayan cümleler olmasına rağmen, bu kitap okullara nasıl dağıtılmıştır?" diye konuştu.

Basının huzurunda kamuoyundan özür dileyerek kitabın sayfalarından alıntılar yapan Şeker, "Kitapta müstehcen ifadeler yer alıyor. Çok bozuk üslupla yazılmış bu cümlelerin öğrencilerde beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından nasıl tahribat yapacağını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.

Yetkililere seslenen Numan Şeker, "Bu projeyi hazırlayan Nilüfer Belediyesi'ne, bu projeye izin veren yetkililere ve bu ahlaksız içerikli kitabı okullara dağıtanlara soruyoruz. Bu ahlaksızlığın hesabını kim verecek? Eğitim-Bir-Sen olarak buradan yetkililere seslenerek, bir an önce dağıtılan kitapların okullardan toplatılmasını ve ilgililer hakkında gereken işlemin yapılmasını talep ediyor ve bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen’den öğrencilere müstehcen içerikli kitap dağıtılmasına tepki

Eğitim Bir-Sen’den öğrencilere müstehcen içerikli kitap dağıtılmasına tepki

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber