Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 23 Ocak 2018 - 13:38 Yorum: 0

Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda...

Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından müzik dinletisi gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç yaptı. Genç konuşmasında akademik ve idari kadroların durumları, akademik çalışmalar, projeler, yüksek lisans öğrencilerinin sayıları ve dağılımı ile öğretim üyesi başına düşen ders ve öğrenci sayıları, planlanan bilimsel ve sosyal etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise, " YÖK'te bütün üniversite rektörlerinin katılımıyla yapılan toplantıda; üniversitelerin kalite anlamında sıralandığı endeksler ve nelere dikkat edildiği, üniversitelerin bu anlamda nerede olduğu konusu görüşüldü. Yapılan bu toplantıda, İngiltere'deki bir üniversiteden katılan konuşmacı üniversitelerin strateji planları hususuna değindi. Her üniversitenin strateji planı mevcuttur. Fakat hazırlanan strateji planları genelde, kişilerle görüşülmeden hazırlanıp, sonrasında bir rafa konulan ve de kimsenin okumadığı, neticede ne olup bittiğinin anlaşılamadığı strateji kitapçığından bahsediyoruz. Aslında olması geren, üniversitenin misyon ve vizyonuyla nereye ulaşmaya planlıyor, denetimi nasıl olacak ve buna benzer konuları tek bir dosya kağıdına sığdırdığınızda herkes okuyabiliyor. Böylece herkes süreç hususunda bilgi sahibi olmuş oluyor. Üniversitelerde yapılacak işler tesadüfe bırakılmaz. Çünkü hiçbir şey tesadüf değildir. Yaradan bize akıl verdiyse, ortaya tek bir gerçek çıkıyor. Bu dünyada hiçbir şey tesadüf değildir. İnsanoğlunun aklına, zekasına havale edilmiş bazı işler vardır. Bütün bu söylediğim konular tesadüfle gitmez. Bir plan ve düzen içerisinde sisteme insanoğlu tarafından bağlanması lazım. Türkiye'deki üniversiteler olarak, kendimize yönelik yaptığımız bir eleştiridir. Buna bizler de dahiliz. Kalite bağlamında nereye gitmeye çalıştığımız ve kendimizi nasıl denetlediğimiz konusu hepimiz için netleşmesi gereken bir husustur. Eğitim Fakültesi konusunda da netleşmesi gerekli bir husustur. Türkiye'deki en önemli konulardan biri de, kaliteli bireylerin yetiştirilmesidir. Kaliteli kişiliklerin yetişmesi konusunda ülke olarak, tartışmış ve üzerinde uzlaşmış bir noktaya gelmediğimiz aşikârdır. Üniversiteyi bitirmiş bir gencimizin hangi niteliklere sahip olması konusunda bir fikrimiz olmadığı için bunu sadece neleri biliyor, neleri analiz ediyor şeklinde algılamayın. Kişiliğinde neler olası gerekiyor, nasıl bir karakter istiyoruz şeklinde oluşan konuları netleştiremediğimiz için Türkiye'de eğitim sistemimiz maalesef bocalıyor. Çünkü nereye gittiğimizi bilmiyoruz. Örnek verecek olursak, eğitim fakülteleri öğretmenler yetiştiriyor. Türkçe öğretmeninin neler bilmesi gerektiğini biliyoruz fakat nasıl bir karakter olması konusunda kafamız hiç net değil" dedi.

Konuşmasının sonunda Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, 2018 yılının Troia Yılı olması sebebiyle üniversite de gerçekleştirilecek birçok faaliyeti olduğunu ifade etti.

Toplantı, akademisyenlerin önerileri ve soru cevap bölümüyle sona erdi.

Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleşti

Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber