Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ramazan Durmuş

“Eğitim gönüllüsü”nden mektup var

08 Mart 2011 - 01:36 Yorum: 2

 

Doğanşehir adına İstanbul’da düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısında güzel ilçemizin eğitim ve sanayiye dönük yatırımlarıyla ilgili olarak da açıklamalar yapıldı. İlçemizin Polat’tan yetişen “Eğitim gönüllüsü” Muammer Şahin Ağabey de yapılan çalışmalarla ilgili olarak bana bir elektronik mektup gönderdi.

Doğanşehirlileri bir araya getiren kahvaltıda, özlemlerin giderildiği ileriye dönük olarak yapılabileceklerin konuşulduğunu ifade eden Muammer Şahin Ağabey, özellikle Doğanşehir’e kurulacak olan “meslek yüksek okulu” üzerinde bilgilendirmeler yapıyor.

“Meslek yüksek okulu”nun ilçemize ekonomik ve sosyal katkısı çok büyük olacak. Bu katkının gerçekleşmesi için de geçen yılki Elma Festivali’nde İstanbul Doğanşehirliler Derneği Başkanı İbrahim Bozkurt ile birlikte katıldığı programda, yüksek

meslek okulunun yapılmasının gündeme getirildiğini ifade eden Muammer Ağabey, bu tarihten sonraki gelişmeleri mektubunda şöyle özetliyor:

 “…Konunun takipçileri sayın Doğanşehir Kaymakamı, Belediye Başkanı ve milletvekillerinin desteği ile İnönü Üniversitesi Rektörü’nün hazır bulunduğu bir toplantıda okulun yapılması konusunda ekonomik olarak sayın hemşehrim baba Vahap Küçük ve bana projenin öncüsü olarak görev verildi.

İnşaatın bedeli tahminen 3 trilyon lira olup yurt ve diğer tesisleri ile birlikte 5 trilyonluk bir bütçe gerekmektedir. Okul projesine Devletin her hangi bir ekonomik katkısı yoktur.

Yaptığımız araştırmalara göre, Doğanşehir ve İstanbul’daki hemşehrilerimizden 50 kişilik işadamlarımızın katkılarıyla projeyi değerlendirebileceğimizi ümit etmekteyim.”

Muammer Ağabey, projenin gerçekleşmesi için yapılan üç toplantıdan da olumlu izlenimler edindiğine dikkat çektiği mektubunda daha sonra şunları söylüyor:

“…Meslek Yüksekokulu’nun ilçemize sağlayacağı eğitim desteğinin yanında ekonomik katkısı da 700-800 öğrenci olacaktır. Bu durumun ilçemize ekonomik girdi sağlayacağını düşünmekteyiz. Okulun yapımı için bütün hemşehrilerimizin imkanları ölçüsünde katkılarını beklemekteyiz.

Benim anlayışıma göre milliyetçilik doğduğun yerden başlar. Katkı yapan hemşehrilerimiz bölgesini unutmamak için ziyarette bulunmayı hedef saymalıdır. Bu güzel projede ekonomik güçleri oranda çorbada tuzları olmalıdır. Bu yatırımın yürümesi için önerim ise, geniş kapsamlı “Doğanşehir Eğitim ve Geliştirme” adı altında bir vakıf kurulmasıdır. Vakıf, ileride yapacağımız ticari yatırımları bünyesine katacaktır.

Diğer bir ikinci konumuz ise, ANAP döneminde hazırlamış olduğum Doğanşehir ile ilgili özel sektör olarak 3 projemi de yeniden gündeme getirmek istiyorum.

Eğitim projesinden sonra aşağıdaki projeleri ileri bir zaman dilimi içinde hemşehrilerim değerlendirirse bundan mutlu olacağımı bildirmek isterim.

Bu projelerden ilki, su potansiyeli geniş olan Polat Beypınarı suyunun şişeleme su tesisini kurmak ve bölgede istihdam yaratmak.

İkincisi geçmişte bakliyat üretimi yapılırken şimdi geniş miktarda meyve üretimi yapılıyor. Bunları değerlendirmek için natürel konsantre meyve suyu tesisi kurmak.

Üçüncüsü ise ilçemizde iş imkanını artırmak için fason iş yapacak büyük çapta tekstil atölyesi kurmak.

Bu ticari yatırımların ekonomik gelirleri ile kuracağımız Doğanşehirliler Vakfı şemsiyesi altında tamamen bölgenin öğrencilerinin bursları karşılanacaktır.”

***

Doğanşehir adına bu güzel gelişmeler konuşulurken Doğanşehirlilerin el ele verme zamanı da artık çok önemlidir. Kimse siyasi hesap peşinde koymamalı memleket yararı için bir çakıl taşına elini uzatmalıdır.

Bu arada söylemek zorundayım ki, dernek yönetmeye soyunanlar öncelikle ve öncelikle bütünleştirici olabilmeyi başarabilmelidir. Binlerce insanın yaşadığı bir büyük kentte sadece 50 üye ile yola gidenler yanlış düşüncededirler. Umarım doğruyu Doğanşehir zarar görmeden bulurlar. Saygılarımla...

YAZARIN DİĞER YAZILARI