Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 24 Nisan 2014 - 13:28 Yorum: 0

Eğitim ile Engeller Aşılır

Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi yapmış olduğu sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra düzenlediği kurslar ile de engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor

Eğitim ile Engeller Aşılır

MALATYA GUNCEL - Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi yapmış olduğu sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra düzenlediği kurslar ile de engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile başlatılan EKPSS ( Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) Kursu 4 aylık bir dönemden sonra sona erdi. Hafta sonları Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu’nda 224 engelli kursiyere verilen eğitimde kaynak kitaplar, deneme sınavları ve yaprak testler Kent Konseyi Engelliler Merkezi tarafından karşılandı.

Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, 2012 yılında Engelliler Merkezi tarafından Türkiye de bir ilk olarak başlatılan ÖMSS kursu ile 126 engellinin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştiğini hatırlattı.

2014 yılı EKPSS kursunun da kursiyerler adına verimli geçtiğine işaret eden Yılmaz,  engelli memur adaylarının bu süreçte çok iyi hazırlandıklarını belirtti. Engelliler Merkezi olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve eğitim sayesinde birçok engelin aşılabileceğini kaydeden Yılmaz, “ Engellilerin ve engelli ailelerinin yüzlerindeki ufak bir tebessümü görmek bizler için en büyük mutluluktur” dedi.

Engelliler Merkezi olarak bundan sonra da eğitim, kültür ve sosyal hayatta engellilerin yaşamlarına renk katmak için çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, “ Bizlere destek olan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım’a ve Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu Okul Müdürü Kemal Aslan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

12-23 Mayıs tarihleri arasında ilköğretim mezunu engelli memur adayları için kura müracaatlarının da yapılacağını hatırlatan Yılmaz, 27 Nisan da yapılacak EKPSS’ de tüm engelli memur adaylarına başarılar diledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber