Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Kasım 2016 - 16:48 Yorum: 0

Eğitim-Sen görevden almaları protesto etti

Ankara'da Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Yüksel Caddesi'nde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden almaları protesto etti.

Eğitim-Sen görevden almaları protesto etti

Ankara'da Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Yüksel Caddesi'nde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden almaları protesto etti. Milli Eğitim Bakanlığı önünde ise öğrenci velileri, öğretmenler ve bazı CHP'li milletvekilleri, proje okullarını protesto etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Eğim-Sen üyesi bir grup öğretmen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alınan OHAL kararı ile birlikte uygulamaya konulan KHK ile öğretmenlerin görevden alınmalarına tepki gösterip, Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, dünya çapında 5 Ekim'in Dünya Öğretmenler Günü olarak bilinmesine karşın Öğretmenler Günü'nün 12 Eylül sonrasında darbeciler tarafından ilan edilen 24 Kasım tarihinde sembolik ve göstermelik törenler ve söylemler eşliğinde kutlandığını söyledi. Karaca, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL uygulaması ve KHK'larla eğitime ve öğretmenlere yönelik yeni bir baskı süreci başlatmıştır" dedi.

Basın açıklamasına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, hükümetin yalnızca Fetullah'la değil bütün muhalefetle mücadele yaptığını savundu. Grup, polisin geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bakanlık önünde "proje okulları" protestosu

Milli Eğitim Bakanlığı önünde ise öğrenci velileri, öğretmenler ve bazı CHP'li milletvekilleri, proje okullarındaki öğretmenlere uygulanan rotasyonu protesto etti. Grup arasından seçilen 5 kişilik heyet, konuyla ilgili topladıkları 23 bin imzayı Milli Eğitim Bakanlığına götürdü. Dosyaların teslim edilmesinin ardından grup dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber