Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 09 Eylül 2016 - 13:28 Yorum: 0

Eğitim-Sen üyelerine müdahale: Çok sayıda gözaltı var

Diyarbakır'da, görevden almaları protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan Eğitim ve Bilim Emekçileri...

Eğitim-Sen üyelerine müdahale: Çok sayıda gözaltı var

Diyarbakır'da, görevden almaları protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi gruba, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı'nca, Milli Eğitim Bakanlığı'nca, teröre bulaşmış öğretmenlerin görevden alınmasını protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapılmak istendi. Bu nedenle sendikası üyesi bir grup, Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, gruptan bahçe dışında beklemelerini istedi. Bunun üzerine karşı kaldırıma geçen grup, sık sık slogan attı. Polis, grubu, slogan atmaya devam etmeleri halinde müdahale edileceği yönünde uyardı. Grup, slogan atmaya devam edince, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından grup, burada bulunan bir markete girdi. Marketi abluka altına alan polis, dışarıya çıkan tüm Eğitim-Sen üyelerini gözaltına aldı.

Gözaltı sayısının 30'u aştığı öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber