Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 18 Aralık 2017 - 13:58 Yorum: 0

Eğitim sendikaları öğretmenlere şiddeti kınadı

Nevşehir'de faaliyet gösteren Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen sendikaları İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı...

Eğitim sendikaları öğretmenlere şiddeti kınadı

Nevşehir'de faaliyet gösteren Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen sendikaları İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrencileri tarafından tüfekle vurularak öldürülmesini protesto etti.

Nevşehir'de eğitim sendikaları Türkiye'de son günlerde artan öğretmene şiddet konusunda tek vücut oldu. Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi okul bahçesinde toplanan eğitimciler öğretmenlere yapılan şiddet saldırılarını kınadı. Eğitimciler adına açıklama yapan Eğitim İl Temsilcisi Mustafa Malkoç, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Eğitim Bir Sen İl temsilcisi Mustafa Özdemir yaptıkları açıklamada öğretmenlere yapılan şiddeti kınadıklarını belirttiler.

Eğitim İş İl temsilcisi Mustafa Malkoç yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlere yönelik şiddete seyirci kaldığını ifade ederek öğretmenlere yönelik yapılan şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç'te yaptığı konuşmada öğretmenlere yapılan şiddet saldırıları gazetelerin üçüncü sayfasında yer aldığını söyledi. Urgenç, "Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki öğretmenlere şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki öğrenci veya veliler tarafından sözlü yada fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine hatta canına kasteden şiddet vakaları artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Bu acı haberlerin sonuncusu da önceki gün İzmir Ödemiş'ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen iki öğrencisi tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Türkmen öğretmenimize yüce Allah'tan rahmet yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Şiddetle nefreti kınıyor, ret ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda tüm eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz" dedi.

Eğitim Bir Sen İl temsilcisi Mustafa Özdemir'de burada yaptığı konuşmada, "Bilgininin gücünü cehaletin cürümüne teslim etmemeliyiz. Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetmiştir. Öğretmenimize Allah'tan rahmet kederli ailesine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Sebebi ne olursa olsun iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın genelde bütün vatandaşlarımızı husulsen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Eğitimciler düzenledikleri basın açıklamasının ardından görevlerini başına döndü.

Eğitim sendikaları öğretmenlere şiddeti kınadı

Eğitim sendikaları öğretmenlere şiddeti kınadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber