Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 16 Ocak 2018 - 11:13 Yorum: 0

Eğitimci yazardan öğrencilere önemli tavsiye

Manisa'da eğitimci-yazar Hüseyin Kazan, lise öğrencilerine yönelik verdiği eğitimde üniversiteye hazırlanan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Eğitimci yazardan öğrencilere önemli tavsiye

Manisa'da eğitimci-yazar Hüseyin Kazan, lise öğrencilerine yönelik verdiği eğitimde üniversiteye hazırlanan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Kazan, "Bilinçli bir tercih yapmak için şimdiden ne olmak istiyorsanız onu belirleyin. Baba istiyor diye hukukçu olmak zorunda değilsiniz. Anne istiyor diye öğretmen olmak zorunda değilsin" dedi.

Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa düzenlediği programda üniversiteye hazırlanan öğrencilere eğitim verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binasında Eğitim Araçları Salonunda düzenlenen ve Eğitimci -Yazar Hüseyin Kazan tarafından verilen eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Hüseyin Kazan, doğru hedefinin belirlenmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 700 mesleğin bulunduğunu belirten Kazan, ancak insanların bu mesleklerin çoğundan haberinin olmadığına dikkat çekti. Yapılan üniversite tanıtımlarının etkili olduğunu söyleyen Kazan, "Ama tercih dönemi geldiğinde çoğu öğrenci liste yapmadan tercih yapmak için rehber öğretmenin yanına gidiyor. "Hocam ortalama bir şeyler yazın" diyor. Sonuçta bir üniversite değil mi? Hangisi olursa olsun gitsin ve o bölümü kazanıyor. İstemeye istemeye bir kısmı okuyor, bir kısmı ya "bu bölüm tutmadı', "bana göre değil burası" diyor ikinci kez hazırlanıyor. Bu durum öğrencinin 5 yılına mal oluyor. Bundan dolayı bilinçli bir tercih yapmak için şimdiden ne olmak istiyorsanız onu belirleyin. O bölümle ilgili Türkiye'de nerede fakülteler varsa yazın, kaç puanla alıyor. En az kaç net yapman gerekiyor onu da yazın. Ona göre çalışın. Yani hedefi doğru koyacaksınız. Baban istiyor diye hukukçu olmak zorunda değilsin. Annen istiyor diye öğretmen olmak zorunda değilsin. Eğer öğrenci hedefine ulaşamıyorsa kendisine inanmıyordur. İnanmadığı için başarılı olamıyor" diye konuştu.

Hüseyin Kazan verdiği eğitimde üniversite sınavına giren ve başarılı olan öğrencilerin görüşlerini de aktardı.

Eğitimci yazardan öğrencilere önemli tavsiye

Eğitimci yazardan öğrencilere önemli tavsiye

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber