Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2016 - 19:13 Yorum: 0

Eğitim’de sancılı başlangıç

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da yarın başlayacak olan 2016-2017 eğitim öğretim sezonu için tüm hazırlıklar tamamlanırken, Aydın'da İmam Hatip...

Eğitim’de sancılı başlangıç

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da yarın başlayacak olan 2016-2017 eğitim öğretim sezonu için tüm hazırlıklar tamamlanırken, Aydın'da İmam Hatip Lisesi Yurdu'nda kalacak öğrenciler şok yaşadı. Yurt müdürü tarafından yarın okula gelecek öğrenciler kabul edilmezken, sıkıntı velilerin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'den yardım istemesi ile çözüldü. Sokakta kalan öğrencilere akşam saat 20:00'den sonra yurt açılarak barınacak yer verileceği belirtildi.

Aydın'da 18 Haziran günü 175 bin 375 öğrencinin karnelerini alması ile başlayan yaz tatili bitti. Yarın sabah ders başı yapacak pek çok yatılı öğrenci köylerinden şehir merkezlerinde okullarının bulunduğu yurtlara geldi. Aydın'da da çeşitli ilçe ve dağ köylerinde okuyan öğrenciler yarın ders başı yapmak için okullarına geldi. Aydın İmam Hatip Lisesi'nin Devlet Parasız Yatılı yurtlarında kalan öğrenciler yurtlarına geldiklerinde yurdun kilitli olduğunu görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Nerede kalacaklarını ve ne yapacaklarını bilemeyen öğrenciler ailelerini arayarak yardım istedi.

"Öğrencileri sokağa mı bırakalım"

Bunun üzerine yeni atanan yurt müdürünü arayan veliler ikinci bir şoku yaşadı. Müdürün yurdun yarın açılacağını ve herkesin başının çaresini bakmasını istediğini belirten veliler, "Okulların açılacağı dün belli olmadı. Yurt müdürünü aradık çocukları götürün ya da bir yakının evinde kalsın deyince ne yapacağımızı şaşırdık. İmam Hatip Lisesi Yurdu açık olmayınca çocukları Milli Eğitim'e devredilen Kemal Erimez Yurdu'na göndermişler. O yurt da açık değil. Okulların ilk gününden öğrencilere bu şekilde sorun yaşatılması çok garip" diye konuştular.

Milli Eğitim Müdürü çocukları sokaktan kurtardı

Çocukları sokakta kalınca İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'yi arayan öğrenci velileri, durumu anlatarak bir çok öğrencinin 50-100 kilometre mesafeden geldiğini, ne geri dönme imkanları ne de otelde yatacak imkanları olduğunu belirterek çocukların sokakta bırakılmaması için yardım istediler. Velilerin şikayeti üzerine, İl Milli Eğitim Müdürü'nün talimatı üzerine yeni atanan yurt müdürü öğrencilerin kapısının önünde beklediği yurda gelerek yurdun akşam saat 20:00'den sonra açılarak öğrencilere barınma hizmeti verileceğini belirtti. Milli Eğitim Müdürü'nün soruna el atması sayesinde henüz çocuk yaştaki öğrenciler sokakta kalmaktan kurtuldu.

Eğitim’de sancılı başlangıç

Eğitim’de sancılı başlangıç

Eğitim’de sancılı başlangıç

Eğitim’de sancılı başlangıç

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber